Іловайська трагедія: Генпрокуратура оголосила результати розслідування

Іловайська трагедія: Генпрокуратура оголосила результати розслідування
Генеральна прокуратура опублікувала результати розслідування подій в так званому "Іловайському котлі" на Донеччині, де були вбиті понад 360 українських бійців.

У тексті вказується, що рішення про зачистку Іловайська від терористів було ухвалено на тлі проведення попередніх успішних операцій і з метою встановлення контролю над шляхами постачання та у подальшому дозволяло оточити і звільнити місто Донецьк від терористів, - пише ТСН.

На час проведення операції припало і  наймасштабніше вторгнення російських військ  - у ніч із 23 на 24 серпня 2014 року. Сили вторгнення ЗС РФ складалися з дев'яти батальйонно–тактичних груп: 3500 осіб особового складу; до 60 танків; до 320 БМД (БМП); до 60 гармат; до 45 мінометів; 5 ПТРК.

Враховуючи реальну загрозу вторгнення російських військ, ЗСУ не мали достатньої кількості сил для збільшення контингенту військ на Донецькому напрямку та оборони державної межі. Внаслідок перекидання російських сил до Іловайська бійці  батальйонів "Дніпро-1", "Миротворець", "Світязь", "Херсон", "Івано-Франківськ", Нацгвардії "Донбас"  потрапили в оточення ворога, який значно переважав за кількістю.

Командування сил АТО розпочало перемовини між керівником АТО Віктором Муженком та представниками російського Генштабу, зокрема  заступником начальника ГШ РФ Миколою Богдановським, а також на рівні керівництва сектору "Б" та підрозділів ЗС РФ, про надання гарантії безпечних коридорів для виході бійців.

Між Муженком та Богдиновським відбулося 12 телефонних розмов, за результатами яких РФ надала гарантії безпечного виходу українських військових з оточення за узгодженими маршрутами.

"29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками", - йдеться у повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іловайська трагедія: Генпрокуратура оголосила результати розслідування
14 серпень, 2017, 14:52