У Луцьку за тепло для шкіл заплатили на 100 тисяч гривень більше?

У Луцьку за тепло для шкіл заплатили на  100 тисяч гривень більше?
Управління освіти Луцької міської ради у грудні 2011 року закупило у ДКП «Луцьктепло» послуг за цінами, вищими від дозволених.

У вересні минулого року Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг України встановила для ДКП «Луцьктепло» тариф на теплову енергію.

За цим тарифом бюджетні установи за 1 гігакалорію тепла повинні платити 754 гривні 39 копійок (без ПДВ). Таким чином, кінцевий тариф для бюджетників Луцька, із врахуванням податку на додану вартість становить 905 гривень 27 копійок.

Водночас за інформацією офіційного веб-порталу «Державні закупівлі», 26 грудня 2011 року «Луцьктепло» уклало договір із управлінням освіти Луцької міськради, у якому вартість 1 гігакалорії теплової енергії на 36,32 вищою за затверджений тариф.

Тепловики повинні надати для навчальних закладів Луцька послуги з виробництва, збирання і розподілу теплової енергії у вигляді пари і гарячої води для опалення.

За 3292,3 гігакалорії тепла освітяни обласного центру Волині мають заплатити 3 мільйони 100 тисяч гривень.

Відтак, внаслідок цього контракту тепловиків і освітян міський бюджет Луцька втрачає понад 119,5 тисяч гривень.

Читати більше у матеріалі «Тендерні ігри»: як «доять» бюджет освіти Луцька


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивує така стаття. Її могла написати тільки людина, яка відірвана від реального життя і господарська діяльність у його житті зводилась до купівлі булочки в шкільній столовці.
Дешевий популізм замішаний на некомпетентності та поверховому підході - є вкрай небезпечним для нашого поляризованого суспільства, особливо коли вміємо писати, але не вміємо добре читати.
Відповісти
Абсолютно згодний з Практиком. Дійсно, дана стаття орієнтована, мабуть, на тих чиє життя зводиться до купівлі булочки в шкільній столовці. Лише шкода цих людей, які стали заручниками цього Закону, який абсолютно не пристосований до наших реалій.... Для простих (мудрих) людей:тарифи на теплову енергію встановлюються Національною комісія регулювання ринку комунальних послуг України, і не може Луцьктепло завищувати чи занижувати їх, це ж не приватна кантора, яка безграмотно заробляє гроші.... А ціна в протоколі, швидше всього, була орієнтовною з врахуванням її зросту. В Законі є моменти , які просто вимагають багато що передбачати.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку за тепло для шкіл заплатили на 100 тисяч гривень більше?
10 січень, 2012, 12:43