Прокуратура перевіряє статки волинського чиновника-мільйонера

Прокуратура перевіряє статки волинського чиновника-мільйонера
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і проведуть позапланову перевірку сплати податків начальником Головного управління Державної казначейської служби у Волинській області Михайлом-Мирославом Леміщаком та його сім`єю.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 8 серпня, - повідомляє «Четверта влада».

В червні цього року прокуратура Волині відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 368-2 Кримінального кодексу України (Незаконне збагачення) стосовно головного казначея Волині Михайла-Мирослава Леміщака. Слідство підозрює, що у посадовця за час роботи на державній службі з`явилися активи, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами.

Так, зокрема за 2016 рік начальник ГУ ДКСУ у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак задекларував грошові активи, розміщені на банківських рахунках, які належать йому та членам сім`ї, відповідно, на суму 2 мільйони 697 тисяч 970 гривень та 257 тисяч 857 доларів США.

З огляду на це, у прокуратурі вирішили провести повну позапланову податкову перевірку повноти сплати належних сум податків до бюджету сім`єю посадовця протягом його роботи на державній службі з 1998 до 2016 року.

Розглянувши клопотання прокурора та слідчого суддя Луцького міськрайонного суду Василь Покидюк дозволив і доручив фіскальній службі провести податкову перевірку в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, наприкінці минулого року, після започаткування електронного декларування, волинські активісти прийшли до казначея Михайла-Мирослава Леміщака, аби з`ясувати походження його статків. Невдовзі після цих відвідин держслужбовець пішов на лікарняний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура перевіряє статки волинського чиновника-мільйонера
14 серпень, 2017, 18:20