Волинські школи готові прийняти першокласників

Волинські школи готові прийняти першокласників
Незабаром майже 15 тисяч першокласників Волині вперше сядуть за парти і для них пролунає їх перший шкільний дзвінок.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, передбачається, що у новому навчальному році освіту у дошкільних навчальних закладах здобуватимуть 38,3 тисячі дітей, у загальноосвітніх закладах – 134,9 тисячі учнів. Відтак, активно триває підготовка до нового 2017-2018 навчального року.

«Станом на 10 серпня 2017 року заклади освіти області готові на 94 %. Загалом на підготовку до нового навчального року та роботу у зимових умовах, на оновлення матеріально-технічної бази станом на 10 серпня 2017 року із спеціального фонду місцевих бюджетів використано 65,2 мільйона гривень, а з Державного фонду регіонального розвитку – 11.3 мільйона гривень. Окрім того, на підготовку до нового навчального року використано спонсорських коштів в сумі 12,2 мільйона гривень», – зазначила Мишковець.

Рівень забезпеченості дітей підручниками становить 98,4 % тощо.

«Завдання для будівельників та управління освіти – в наступному році будівництво шкіл необхідно завершити. Вважаю, що не потрібно розпорошувати кошти. Адже, добудова шкіл і садочків, які вже стоять 5-7 років, - набагато важливіша справа. Відтак, основні кошти ФРР будуть зосередженні на добудові саме цих об’єктів, а введення в експлуатацію шкіл дасть можливість додатково отримати тисячу учнівських місць, які будуть оснащенні за останніми вимогами техніки. В майбутньому вони стануть опорними школами», - додав глава ОДА Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: школа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку збили людину
15 серпень, 2017, 08:25
Волинські школи готові прийняти першокласників
15 серпень, 2017, 07:12