Стало відомо, що робив Янукович у ніч побиття студентів на Майдані

Стало відомо, що робив Янукович у ніч побиття студентів на Майдані
Перший президент незалежної України Леонід Кравчук розповів, чим конкретно займався його наступник президент-втікач Віктор Янукович в ніч на 30 листопада 2013 року, коли «Беркут» жорстоко побив студентів на Майдані незалежності у Києві.

Кравчук зізнався, що багато разів був на полюванні разом з Януковичем. Про це він розповів в ефірі програми Бацман LIVE, - передає 24 канал.

За словами першого президента, впродовж останнього року Януковича на посаді президента він практично щотижня запрошував його на полювання.

«Я не сам ходив, мене запрошували. Щоп'ятниці дзвонила його довірена особа, і мені говорили: «Завтра полювання, Леоніде Макаровичу, і Віктор Федорович вас особисто – підкреслюю! – запрошує», – розповів Кравчук.

Перший президент згадує, що на полювання до Януковича приходили різні люди – серед них були як українці, так і росіяни. Каже, що його останнє спільне полювання було у вечір кривавого розгону «Беркутом» студентів на Майдані незалежності у Києві в ніч на 30 листопада 2013 року.

«У п'ятницю він прилетів з Європи, де відмовився підписувати документи, а в суботу було полювання… Обстановка була складною, і ми вже знали, що на Майдані збираються студенти. Коли закінчилося полювання, ми пішли вечеряти, співали пісні. Віктор Федорович завжди співав караоке. У нього був хороший голос», – розповідає екс-президент.

Кравчук згадує, що про побиття студентів на Майдані Януковичу доповіли в його та інших гостей присутності. За словами Леоніда Кравчук, Янукович виглядав здивованим, коли про це почув.

«Пізно ввечері хтось підійшов до нього і покликав його вийти, він вийшов, через деякий час повернувся і сказав: «Там на Майдані дуже серйозні справи, і я повинен негайно туди їхати». Я досі над одним питанням і не знаходжу відповіді: якщо він знав, що на Майдані щось відбувається або починається щось подібне до того, що потім сталося, для чого потрібні були ці слова? Для нас? Не знаю. Тобто я думаю, що не планувався конфлікт такого масштабу і крові, але виконавці не виконали своїх обов'язків», – припустив Леонід Кравчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стало відомо, що робив Янукович у ніч побиття студентів на Майдані
15 серпень, 2017, 04:05