На Волині впіймали сирного контрабандиста

На Волині впіймали сирного контрабандиста
Волинські митники попередили спробу приховати від контролю імпортні продукти харчування вартістю майже 50 тисяч гривень.

Водій рейсового автобуса під час в’їзду на територію України через пункт пропуску «Ягодин» намагався приховати від митного контролю продукти харчування, а саме: тверді сири в асортименті виробництва польської торгової марки «Spomlek» загальною вагою 267 кілограмів та вартістю 45 195 гривень, - повідомили у Волинській митниці.

Тверді сири виявили під час огляду автобуса з застосуванням технічних засобів митного контролю в конструктивних порожнинах багажного відділення та двигуна.

Відповідно до статті 378 Митного Кодексу та Постанови Кабінету Міністрів від 21.05.2012 № 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» така продукція обмежена до ввезення на митну територію України, а тому вона вилучена до рішення суду.

Відповідно до ст. 483 Митного Кодексу України переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів, що утруднюють виявлення таких товарів, тягнуть за собою накладення штрафу обсягом 100 відсотків вартості товарів – предметів порушення митних правил, з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів, що використовувалися для їх переміщення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.