Де відсвяткувати Новий рік у Луцьку

Де відсвяткувати Новий рік у Луцьку
В ніч з 31 грудня на 1 січня всі луцькі ресторани працюватимуть до ранку.

Добірку розважальних закладів у Луцьку, де можна відсвяткувати Новий рік, підготували Відомості.UA.

Для тих, хто хоче відсвяткувати 2013 рік вишукано та водночас весело, найкращий варіант — ресторан. На щастя, таких у Луцьку та в передмісті вистачає. Майже всі вони працюватимуть у ніч із 31-го на 1-е, ще й обіцяють потішити гостей цікавою розважальною програмою.

Так, ресторан «Замкова вежа», що у селі Усичі Луцького району, запрошує зустріти Новий рік за 650 гривень із особи. Як розповіли у закладі, сюди входять трансфер гостей із Луцька, святковий стіл і розваги. У ресторані заплановані проводи минулого року з гімном «Прощавай, Дракошо». Зустріти власне Новий рік збираються на вулиці під бій курантів і відблиски салютів. Ну а далі — доволі традиційна програма з танцями, конкурсами, Дідом Морозом, Снігуронькою й іншими казковими героями.

У ресторані «Рестпарк» пропонують у новорічну ніч здійснити навколосвітню подорож. У закладі обіцяють показати різноманіття новорічних традицій народів світу. Крім Діда Мороза з онучкою, заплановані виступи запальних циганів, танцівників степу, караоке і навіть стрип-денс. Вартість святкування — 500 гривень із носа.

Дещо дешевше буде зустріти Новий рік у нічному клубі. Так, святкування у «Золоті» обійдеться в 450 гривень. У ціну включено шоу-програму, наїдки та напої. Адміністрація закладу запевнила: шоу банальним не буде, хоча без Дідуся Мороза не обійдеться.

Ціни на святкування у місцевих кафе коливаються від 200 до 400 гривень, залежно від популярності та зовнішнього вигляду закладу.

Тих, хто бажає добряче погорланити в новорічну ніч, запрошують у караоке-клуб «Сінатра». При цьому мінімальне замовлення їжі та напоїв на одну людину — 300 гривень. Плюс сотня за вхід.

Для тих, хто хоче втекти подалі від міста, але поїхати в гори не наважується, непоганим варіантом стануть агросадиби. Щоправда, таке задоволення не з дешевих. Скажімо, орендувати садибу «Золота підкова», що у селі Дачне, на цілу новорічну ніч обійдеться у сім тисяч гривень. За ці кошти зможете скористатися сауною, чотирма готельними номерами, бенкетним залом, подвір’ям маєтку. Святковий стіл — окрема розмова. Коштуватиме він 150 гривень із однієї людини.

Любителі більш активного відпочинку можуть орендувати комплекс «101 км». Басейн, сауна, солярій, більярд, теніс, тренажери, дартс, настільні ігри й інше обійдуться у вісім тисяч гривень за добу. Не забудьте доплюсувати до цієї суми ще й мінімальне замовлення наїдків на 200 гривень із персони.

Хоч як дивно, охочі зустріти Новий рік на ковзанах зможуть це зробити на єдиному катку в місті. «Снігова королева» працюватиме цілу ніч, вартуватиме таке задоволення 35 гривень за 45 хвилин.

Зважаючи на те, що останнім часом чимало розмов точиться довкола розвитку туризму в Луцьку, видання поцікавилося, чи готує облцентр щось цікаве для гостей із інших міст.

Приміром, одноденна екскурсія Львовом і зустріч там Нового року коштуватиме від 380 гривень. А три дні у місті Лева й відвідини замків області на додачу — від 1150 гривень із носа. Та, як з’ясувалося, туристів до Луцька на Новий рік особливо не чекають, тож нічого для них і не планують.

Директор однієї з луцьких туристичних агенцій розповів, що кілька років тому вони намагалися залучити українців святкувати Новий рік у Луцьку та заодно знайомитись із перлинами Волині. Та, на жаль, інтерес до такої атракції був украй низьким. Пан Богдан пояснює це тим, що Луцьк слабо «розкручений» у туристичному плані, для пересічного туриста тут поки мало цікавого.

У Луцькому центрі туристичної інформації та послуг теж підтвердили, що над залученням туристів на Новий рік до міста поки не працюють.

"Тут попит формує пропозицію. Чесно кажучи, ми не сподіваємося на великий наплив туристів у Луцьк цього Нового року. Поки активно не займалися промоцією міста в плані святкування новорічної ночі, тож не розробляли програм чи маршрутів. На усе потрібні час і люди, а нас працює всього лише троє. Ми не кажемо, що не хочемо цього робити, просто поки всього не потягнемо. Спочатку маємо підготувати місто, а тоді залучати людей до нас", - каже директор центру Олена Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не організовують, як колись, "Похід в Новий рік"?
Відповісти