В Івано-Франківську виявили масове поховання людей

В Івано-Франківську виявили масове поховання людей
В Івано-Франківську під час прокладання електричного кабелю поруч із центральним міським озером виявили масове поховання з останками понад 50 осіб.

Розкопки на місці поховання ведуть вчені Івано-франківського комунального підприємства "Пам'ять", - повідомляє Радіо Свобода.

Всього за один день у викопаній траншеї було виявлено близько двох мішків людських кісток і предметів побуту, серед яких є елементи жіночого та дитячого одягу.

За словами керівника КП "Пам'ять" Василя Тимківа, людські останки залягають шаром 30 сантиметрів.

"Довжина ями поки що п'ять метрів. Останки знаходяться в анатомічній цілісності, але розташування тіл не має ніякого порядку. Тобто, тіла виявилися в ямі без будь-якого впорядкування", - розповів він.

Відомо, що місцевість поряд із похованням у 40-х роках ХХ століття використовувалася для поховання жертв як комуністичного, так і нацистського режимів, і, з огляду на особливості поховання, вчені схильні вважати, що в цій могилі - останки жертв НКВС.

Поки що в учених немає офіційного дозволу на проведення розкопок, тому ґрунтовно дослідити поховання вони зможуть тільки після оформлення відповідної документації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Івано-Франківську виявили масове поховання людей
16 серпень, 2017, 10:43