У Луцьку думають, як боротися з дитячим жебрацтвом

У Луцьку думають, як боротися з дитячим жебрацтвом
На Волині обговорили способи протидії дитячому жебрацтву.

Під час засідання регіональної координаційної ради з питань протидії людьми обговорили комплекс заходів, що допоможуть запобігти цьому явищу, – повідомляють у ВРД НСТКУ.

Зі слів заступника начальника обласної служби у справах дітей Нелі Фоміної, нині на обліку перебуває понад півтори тисячі неблагополучних родин. Саме у них є ризик, що діти підуть жебракувати.

Служба у справах дітей разом із поліцією проводять рейди, під час яких виявляють проблемних дітей. Однак, довести справу, де йдеться про жебрацтво, до суду досить важко.

«Цього року направили до суду 4 справи. Але насправді це дуже кропітка і тривала робота. В першу чергу, суд звертає увагу на доказову базу. А щоб задокументувати факти, потрібно від трьох місяців до півроку. На території Волині жебрацтвом в основному займаються представники ромської національності. У нас були випадки, коли волинські роми намагалися викрасти дітей на території інших областей. Подібний випадок трапився три тижні тому в Сумах… В нас є інформація, що іноді особи ромської національності, особливо у сільській місцевості, звертаються до українських сімей, де батьки випивають і просять надати дитину на місяць, щоб пожебракувати, а за це обіцяють горе-батькам певну винагороду», – каже представник відділу протидії торгівлі людьми управління Нацполіції в області Олександр Зотько.

Не бути байдужими, особливо коли йдеться про дітей, закликали на засіданні ради. Волинян просять повідомляти поліцію та соціальні служби про неповнолітніх, які жебракують. Незабаром діятиме і «гаряча лінія», куди можна буде надавати інформацію про юних безпритульних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку думають, як боротися з дитячим жебрацтвом
16 серпень, 2017, 19:51