Екс-директора історико-культурного заповідника у Луцьку можуть посадити на два роки

Екс-директора історико-культурного заповідника у Луцьку можуть посадити на два роки
У Луцькому міськрайонному суді завершили розглядати кримінальну справу, порушену проти екс-директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тараса Рабана (на фото).

Нині суд взяв перерву, аби винести підсудному Рабану остаточний вирок, повідомив 7 грудня телеканал «Аверс».

Прокуратура інкримінує Тарасу Рабану два епізоди. Його звинувачують у службовому недбальстві та перевищенні посадових повноважень.

Ще влітку 2009 року під час мистецького дійства в Луцькому замку відвідувачка оперлася на перила однієї з галерей на мурах, конструкція не витримала, дівчина впала і отримала серйозні травми.

Окрім того, керівник заповідника використовував монастир бригіток, пам’ятку національного значення, у корисливо-комерційних цілях.

Посадовець буцімто нелегально та безкоштовно надавав в оренду приміщення монастиря під столярний цех своїй сестрі. За останніми перевірками, своїми діями підсудний завдав збитків на суму майже у 67 тисяч гривень. На останні перед вироком слухання Тарас Рабан приніс квитанцію про сплату цієї суми.

У заключному слові Рабан наполягав на тому, що в першому епізоді він не винен, оскільки неодноразово сигналізував владі, що замок потребує ремонту, але на це не виділялися кошти. А за другим фактом, наголосив Рабан, він вже повністю розрахувався з державою.

Сторона обвинувачення просить визнати чиновника винним та засудити його до двох років позбавлення волі й призначити штраф. Посадити за грати чи дозволити перебувати на волі суд вирішить уже найближчим часом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
2 роки тюрми за що ? Козли ці прокурори, їх кожного теба садити мінімум на 20 роківю
Відповісти
Мне это все напоминает суд над Аль-Капоне, не смогли инкриминировать криминал, посадили за неуплату налогов. Так и здесь, ну каким образом он виноват в том падении и ущерб 67 тыс. покрыл. А там ведь могли быть вещи куда серьезнее, бабки то бюджетные выделялись.
Відповісти
Буцімто нелегально??? Та якщо б всіх керівників за таке садили, то в нас би керівники всі сиділи. А хто керувати буде???
Відповісти
А как остальные отмывают деньги миллионами!?Им почему то ничего не делают!
Відповісти
Ну да, ну да - не наказывать и не пресекать потому, что другие еще больше хапают и закон нарушают? Браво! украинцы, таки, в своем большинстве дебилы!!!
Відповісти
МЖ - це туалет?
Відповісти
Останні новини
Екс-директора історико-культурного заповідника у Луцьку можуть посадити на два роки
08 грудень, 2012, 09:05