Володимир Гунчик: робімо усе для того, аби нашим дітям жилося краще

Володимир Гунчик: робімо усе для того, аби нашим дітям жилося краще
Для обговорення важливих питань, пов’язаних із розвитком краю, зокрема, прикордонних районів і територій, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик здійснив робочу поїздку до двох районів: на Любомльщину та до Шацька.

Супроводжували керівника найвищої виконавчої гілки влади в області голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації Олександр Герасимчук, депутати обласної ради, сільські голови, - повідомили у прес-службі ОДА.

Першу робочу зустріч Володимир Гунчик провів із Любомльським міським головою Романом Ющуком, депутатами міської ради та представниками громади. Так, у контексті зустрічі, обговорено питання створення об’єднаної територіальної громади на базі міста Любомль та перспективи її розвитку.

Голова облдержадміністрації розповів присутнім про уже діючі успішні громади на Волині, принцип формування прямих бюджетних відносин, його результативність та запропонував обговорити, спільно із присутніми, реальні можливості та потреби майбутньої громади.

- Для мене дуже важливо спілкуватися з вами відверто – не про обіцянки, а про реальні завдання, які вдасться реалізувати, заручившись вашою підтримкою, – звернувся до присутніх Володимир Гунчик.

Так, серед основних питань, над якими потрібно попрацювати, – створення у Любомлі потужного спортивного комплексу. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області підтримав таку ініціативу та пообіцяв долучитись до реалізації проекту. До того ж, у постанові Кабінету Міністрів України, яка регламентує обсяг субвенційних коштів з Державного фонду регіонального розвитку, чітко зазначено – 10% заявлених інвестиційних проектів повинні стосуватися розбудови та покращення спортивної інфраструктури. Тож перші кроки для вирішення зазначеного завдання будуть робити вже цьогоріч.

Обговорили і рівень надання медичних послуг у контексті району. Володимир Гунчик вважає, що медична реформа повинна розпочинатись із первинної ланки медицини – створення потужних амбулаторій, адже саме у них громада отримує першочергові послуги.

- Упродовж цього та наступних років на території області з’явиться 137 амбулаторій у рамках проекту Світового Банку. Із них 86 амбулаторій – новозбудовані. Усі вони повинні бути оснащені сучасним медичним обладнанням, автомобільною технікою, – повідомив голова облдержадміністрації.

Наступним етапом буде створення лікарень інтенсивного лікування І рівня. Це стосується тих медичних закладів, які, на разі, не мають реальних можливостей для функціонування усіх відділень та напрямків. Далі ж – районні лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня. Саме вони повинні зберігати за собою усі принципи роботи нинішніх лікарень, у тому числі й необхідних профільних відділень. І лише одна лікарня, що матиме принцип клініки, стане центром госпітального округу.

- Ми маємо усі можливості, аби створити у Любомльському районі потужну лікарню інтенсивного лікування другого рівня, яка консолідуватиме в собі обслуговування хворих Любомльського та Шацького районів. Адже напередодні створення об’єднаної територіальної громади, ми повинні говорити з вами про реальні речі. Окрім того, беру на себе зобов’язання максимально підтримати ті програми і починання, які будуть в Любомльській та інших новостворених громадах, – резюмував Володимир Гунчик.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив Любомльському міському голові Роману Ющуку, враховуючи специфіку району, спільно з представниками місцевої влади, тих сільських рад, які планують увійти до новоствореної ОТГ, сформувати перелік пропозицій та визначити пріоритетні об’єкти і напрямки роботи. Окрім того, Володимир Гунчик зауважив: не потрібно забувати і про екологічну, туристичну привабливість району, звернути увагу на систему каналізування та дорожню інфраструктуру.

- Я розраховую на вашу підтримку і допомогу. Давайте спільно визначати пріоритетні завдання і виконувати їх. Робімо усе для того, аби нашим дітям жилося краще, – звернувся до громади голова облдержадміністрації.

Опісля зустрічі з керівництвом міста, Володимир Гунчик оглянув роботи з реконструкції майбутнього приміщення центру надання адміністративних послуг, котельню, яка обслуговуватиме будівлю, працюючи на твердопаливній сировині, та капітальний ремонт вулиці Української армії у місті Любомль.

Далі ж, за планом, Володимир Гунчик проінспектував поточний середній ремонт дороги Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове на ділянках у селах Світязь і Адамчуки, а також у межах сіл Рівне та Забужжя Любомльського району. Окрім того, Володимир Гунчик побував на тимчасовому переході Адамчуки-Збереже, де завершувались Європейські дні добросусідства, поспілкувався із представниками прикордонних підрозділів української та польської сторін, які проаналізували актуальність переходу за п’ять днів його роботи.

Останньою локацією у робочому плані керівника найвищої виконавчої гілки влади в області стала інспекція роботи і стану справ на митному пості «Ягодин». Пізно ввечері Володимир Гунчик прибув на митницю, аби побачити реальний стан справ із автомобільною чергою.

- Вкотре ми впевнились у тому, що основні проблеми на митниці створюють автомобілі з польськими чи, загалом, іноземним номерами. Через святкування Європейських днів добросусідства маємо пікову ситуацію, однак вона не складна і працівники митниці підтверджують, що вона буде швидко врегульована. Я за те, щоб проблема була вирішена у законодавчому полі. Окрім того, доручення, які давав Президент України Петро Порошенко, під час свого робочого візиту на митницю, повинні бути виконані, – резюмував голова облдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Володимир Гунчик: робімо усе для того, аби нашим дітям жилося краще
17 серпень, 2017, 05:28