Затримання без затримання і «підстава»: що ЗМІ пишуть про обшуки на Волинській митниці

Затримання без затримання і «підстава»: що ЗМІ пишуть про обшуки на Волинській митниці
Поки офіційного коментаря від Волинської митниці про обшуки у відомстві не було, однак ЗМІ по крихтах викидають в публічний простір різну інформацію про цю подію.

Так, 17 серпня зранку журналіст з 1+1 Євген Плінський у Facebook написав, що на митниці ГПУ провела обшуки та затримала керівника відомства Віктора Кривіцького. Згодом інформація про затримання з допису він мабуть забрав і залишилися лише обшуки.

Згодом з посиланням на власні джерела Перший повідомив, що під час обшуку головного митника області нібито вилучили 500 доларів США, стільки ж євро та 8 тисяч гривень.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини представник Волинської митниці ДФС Ігор Дильов зазначив, що наразі він не володіє інформацією про те, чи дійсно відбувалися обшуки. Та додав, що повідомлення про цей факт щойно прочитав у Facebook.

У митниці інших коментарів поки не дають.

Водночас прес-секретар прокуратури Волині Наталка Мурахевич ані підтвердити, ані спростувати інформацію не захотіла. "Підтвердити чи спростувати будь-яку інформацію може лише прокурор області, слідкуйте за інформацією, це все, що я вам можу сказати", - прокоментувала вона.

Останньою інформацією, яка з'явилася в інтернеті є новина на сайті "Українські новини", в якій з посиланням на джерело в поліції Волині вказано, що обшуки проводилися на основі заяв двох нібито "контрабандистів" з прізвищами Триндюк і Харченко.

"Ці люди, які багато років нелегально заробляють на ввезенні товарів в Україну, повідомили, що їм нібито створювалися перешкоди при перетині кордону. І нібито хтось з місцевих жителів їм пропонував вирішити їх проблеми за винагороду в 200 гривень, і цей хтось знаходиться в якомусь родинному зв'язку з співробітниками волинської митниці", - йдеться у публікації.

"На підставі цього доносу, який нічим крім слів двох громадян, не підкріплений, робиться моментальний висновок про існування злочинного угруповання, проводиться обшук і затримання начальника Волинської митниці Віктора Кривицького. Справа на 1000% шито білими нитками. Дії слідчих прокуратури, м'яко кажучи, викликають подив", - повідомило джерело видання в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Як зазначає правоохоронець, останнім часом Кривицький став "кісткою в горлі" для контрабандистів і "сірих імпортерів". "Були створені перешкоди для роботи угруповань, які мінімізували митні платежі, занижували на порядок вартість ввезених вантажів або займалися відвертою контрабандою. І все місцеві силовики знали, що ці угруповання були готові заплатити будь-які гроші, щоб прибрати Кривицького. І в прокуратурі про це прекрасно знали. Пропозиції "вирішити питання" з Кривицьким надходили практично в усі структури, і, як бачимо, хтось зацікавився", - розповіло джерело.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очередная "чистка", очередной передел власти........новоставленный начальник - более полно набитый "карман"
Відповісти
Останні новини
Затримання без затримання і «підстава»: що ЗМІ пишуть про обшуки на Волинській митниці
17 серпень, 2017, 13:48