Лучанка 2 години чекала невідкладну дитячу допомогу

Лучанка 2 години чекала невідкладну дитячу допомогу
Лучанка каже, що 2 години чекала невідкладну дитячу допомогу.

Про це Юлія Сачук написала у групі "Наш Луцьк" в Facebook/

"Хоча ми живемо у цивілізованому суспільстві, та все ж питання медицини залишається болючим, у Луцьку, зокрема. Вчора ввечері у дитини піднялась температура. Незважаючи на жарознижуючий засіб, температура тільки росла, через що довелось викликати дитячу невідкладку".

"Мало того, що знайдені в Інтернеті номери телефону туди неробочі, та все ж, викликавши її через 103, вона прибула лише через 2(!) години, вночі. І, як виявилось, проблема у тому, що на цілий Луцьк є лише одна (!) машина цієї невідкладки, тому у нормі після реєстрації виклику їх треба чекати протягом 4(!) годин (саме таке нам дали пояснення)".

"Назріває запитання: що робити у таких випадках, якщо допомога та огляд лікаря потрібні дитині терміново, надворі пізній вечір, а попереду вихідні?"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Береться таксі і прямується в стаціонар ! А потім на таксі знов додому! Саме так в цивілізованому світі, а не обслуговується вдома будь що!!!
Відповісти
Якщо дитині було так зле,то чому не викликали таксі ,а чекали 2 години?Треба було самим відвезти дитину до медзакладу.В усіх цивілізованих країнах висока температура-не привід для приїзду швидкої,бо в цей час може чекати і померти інша дитина у важкому стані.
Відповісти
вызывайте скорую помощь, неотложка - совершенно другое дело.
Відповісти
Віра і Таня возіть своіх дітей на таксі чи на тролейбусі в медзаклад...народите заспіваєте по іншому
Відповісти
Такі всі мудрі пишуть,з цивілізованого світу,ще нам до цивілізаціїї далеко,будете мати діток(по коменарях зрозуміло що їх немає)будете брати таксі і їхати в стаціонар)))Бо в цивілізованому світі є спеціальні приймальні,а не стаціонар)))
Я сьогодні теж чекала з 14.50 до 19.30,звичайно коли твоє чадо хворіє хочеться допомогти якнайшвидше,я теж за те,що б всетаки добавили у вихідні дні ще одного лікаря)))
Відповісти
Ми неодноразово викликали, це ж типу участкового тільки на нічна, навіть не пам'ятаю скільки часу їхала, на мою думку це норм... А коли дитині явно зле то за 3-5 хв приїжав реанімобіль (двічі)
Відповісти
Якщо треба колоти Анальгін з Дємідролом, бо не збивається висока температуратемпература, то викликайте 103. Але лікування вони не призначають. Це може зробити лікар з дитячої невідкладки. Так, чекати довго, але про це попереджають кожен раз при виклику по телефону. Також можна порадитись з лікарем, невикликаючи додому. Я так іноді роблю.
Відповісти
Підтримую попередніх дописувачів. У цивілізованому світі, на якому так наголошує автор, швидка допомога на такі виклики не їде.Пацієнт своїм ходом їде у приймальний покій лікарні, і очікує там декілька годин, оскільки випадок не екстренний. Виклик кваліфікованого персоналу додому дороге задоволення у всьому світі. Наші люди ж звикли тільки вимагати.
Відповісти
Згідна що потрібно брати таксі. Не хочете таксі попросіть сусіда, кума та будь - кого з знайомих нехай відвезуть у лікарню.
Відповісти
Невідкладка - це невідкладка, а швидка - це зовсім інше. Треба було або підірватись і на таксі поїхати самим в лікарню або викликати швидку, що я, власне, і роблю, коли дитині треба термінова допомога
Відповісти
У мене двоє дітей! Живемо недалеко від поліклініки. Так, невідкладка їде іноді по 2 години, бо перше обслуговує віддалені виклики. Але всі лікарі кваліфіковані і обов'язково приїжджають рано чи пізно. Якщо ситуація дає почекати, то ми чекаємо і звикли, що це норма. Якщо ні, то швидка, або таксі і поїздка на приймальне. В моїх дітей були і важкі стонізуючі ларингіти і судоми від температури, тому чітко розумію тепер в якій ситуації має їхати швидка. Було й таке що дитина в свідомість втрачала від високої температури і везли самі в обласну, бо так було швидше ніж якби ще швидку чекали. А ви знаєте яка ситуація в селах - там один черговий фельдшер, який досить часто й діагнозу поставити не може, а до лікарні добиратися іноді треба в обласний центр, бо в районній спеціалістів немає.А ще досить часто користуюся консультацією по телефону, яку може надати як лікар з невідкладки, так і черговий на швидкій. Тому вважаю, що зважаючи на кризу в галузі медицини, в нас ситуація ще більш-меньш, правда завдяки ентузіазму самих медиків.
Відповісти
Їхати з дитиною у якої висока температура на таксі в лікарню???? Тоді для чого потрібна невідкладна допомога,коли кожен сам заїде в лікарню??? Питання наступне:чому таке велике місто обслуговує лише одна машина?
Відповісти
Брати таксі і їхати в лікарню, як у всьому світі роблять. На швидкій 2/3- фельдшери, а ви хочете щоб вас лікар оглянув серед ночі і не виходячи з дому вилічив
Відповісти
Останні новини
Лучанка 2 години чекала невідкладну дитячу допомогу
19 серпень, 2017, 17:41