Ліс любить сильних, працьовитих та терплячих, - Олександр Кватирко

Ліс любить сильних, працьовитих та терплячих, - Олександр Кватирко
Лісове господарство потребує цілого комплексу робіт за різними напрямами, для якісного виконання яких потрібні фахівці, котрі розуміються і відчувають ліс.

У лісовій галузі людина – працівник – відіграє ключову роль. Фахівця у лісі не замінить жодна техніка, - кажуть в прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Тому розмови про майбутнє лісу будуть порожніми балачками, якщо кожен керівник державного лісогосподарського підприємства, кожного підрозділу не приділятиме належної уваги питанням виховання достойного кадрового резерву, - продовжують у відомстві.

«Лісівник – це велика відповідальність. Наша робота сьогодні під пильним контролем громадськості. Ми робимо все, щоб волиняни знали як плюси, так і мінуси нашої праці, бо не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Та саме від кожного лісівника, і майбутнього в тому числі, залежить, наскільки нашу працю поважатимуть. Ліс любить сильних, працьовитих та терплячих. Професія лісовода вимагає не тільки любові, знань, а й часу. Постійної віддачі. Цілодобово, помісячно, роками. Без вихідних, відпусток. Раз і на все життя», - каже начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

На Волині питання підвищення освітнього рівня та кваліфікації лісівників вирішується комплексно. В області є усі можливості: діє Шацький лісовий коледж імені Валентина Сулька. За останні десять років ряди волинських лісівників поповнили понад 600 випускників цього навчального закладу. Студенти Шацького коледжу є частими гостями на державних лісогосподарських підприємствах, що в підпорядкуванні Волинського ОУЛМГ, не лише як спостерігачі, а й як помічники та практиканти.

На базі двох вищих навчальних закладів – СНУ ім. Лесі Українки та Луцького національного технічного університету – є спеціалізовані факультети.

Цього року до вищих навчальних закладів вступили 78 працівників державних лісогосподарських підприємств. Профільну вищу освіту у СНУ ім. Лесі Українки, Луцькому національному технічному університеті та Львівському лісотехнічному університеті здобуватимуть майстри лісу, помічники лісничих, лісничі, директори та інші працівники лісової галузі Волині.

Працівники волинського лісу проходять відповідні навчання в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства Укрцентркадриліс. Зокрема станом на сьогодні, у 2017 році вже підвищило кваліфікацію 77 осіб, що становить 100% від плану.

Така робота – не задля статистики, не заради самого факту. Це, перш за все, якість і безпека праці. А отже – результативність, яка безпосередньо відображається на економічному становищі підприємств.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ліс любить сильних, працьовитих та терплячих, - Олександр Кватирко
19 серпень, 2017, 23:07