У Луцьку судитимуть хитрунів-телефоністів

У Луцьку судитимуть хитрунів-телефоністів
Луцька місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку, вчинене за попередньою змовою двома 27-річними мешканцями Луцька.

Чоловіки, не будучи операторами телекомунікацій, несанкціоновано втручалися в роботу телекомунікаційних мереж одного з національних операторів мобільного зв’язку, - повідомили у прокуратурі області.

Встановивши спеціальне обладнання, вони, звісно, не безкоштовно, надавали громадянам "послуги" зі здійснення міжнародних телефонних дзвінків в обхід міжнародних центрів комутації.

Таким чином міжнародний дзвінок оператором сприймався як внутрішній - спотворювалася інформація із визначення вартості здійснюваних міжнародних трафіків голосової телефонії, а також телефонного номера абонента, що здійснює виклик з-за кордону в Україну.

Один з молодиків займався цим із 2013 року. Іншого ж залучив із травня 2014. Правоохоронці припинили незаконні дії спритників 30 червня 2015 року, вилучивши під час обшуків усе обладнання, за допомогою якого вони здійснювали свою діяльність.

Нині обох чоловіків обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 361 КК України.

Міру покарання їм визначить суд.

Зауважимо, що за такі дії Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоріш всього це айпітелефонія ! Всі пристрої (сімкарти,телефони та інше обладнання) є стандартизовані, а отже втручання не може бути апраорі. На жаль стаття 361 писалась зовсім під інші речі і втой час коли айпітелефонія з'явила на ринку через років так 8-9. Зараз айпітелефонією (вайбер, скайп та інші месенджери) дуже популярні і ви можете звонити в будь-яку точку світу безкоштовно і за це ніхто карати не буде. На айпітелефонію не потрібно ліцензії а отже нею може користуватись хто завгодно. На рахунок порушення закону сумніваюсь, а те що "хитруни" це безумовно.
Відповісти
Респект і уважуха
Відповісти
Останні новини
У Луцьку судитимуть хитрунів-телефоністів
21 серпень, 2017, 18:03