Назвали ймовірні причини агресії у спортсмена, якого підозрюють у побитті іноземців

Назвали ймовірні причини агресії у спортсмена, якого підозрюють у побитті іноземців
Тренери спортивного клубу «ВОЇН» припускають, що їхній вихованець Дмитро Мартинюк, якого підозрюють у нападі на африканських студентів, крадіжці з проникненням та нанесенні тілесних ушкоджень, вживав недозволене спортивне харчування. Так, за словами Дмитра Василенка, напади агресії могли спровокувати енергетики, які боєць, попри заборону, вживав перед тренуваннями.

Про це у коментарі журналісту «Волинського агентства розслідувань» розповів тренер СК «ВОЇН» Дмитро Василенко, який називає 24-річного хлопця одним з кращих вихованців.

«Діма Мартинюк – це один з кращих представників клубу «ВОЇН». Він наш спортсмен. Він багато де виступав і всі його прекрасно знають не лише в Луцьку. Він їздив на всі збори, на які тільки можна було: десь перемагав, десь програвав. Діма – майстер спорту України. Він чемпіон України по самбо. Як тренер вів декілька дитячих груп у яких вже були хороші результати, діти вигравали вже на чемпіонаті України і вже показували результат. Він хороший як педагог і як тренер. Але, у всій цій історії, є одне але», – відгукується про Дмитра його тренер.

Дмитро Василенко відзначає, що не хоче, аби тривали пересуди стосовно відношення самого клубу «ВОЇН» до тих подій.

«В кожному зі спортзалів реалізовується спортивне харчування, так званий «спорт-піт». І є там такий розряд «трєнікі» – це енергетики, які спортсмени вживають не цікавлячись думкою тренера і не цікавлячись думкою спеціаліста. Вони просто йдуть, купують, без рецепту, без будь-яких обмежень від держави. І він, як зараз виясняється, вживав їх дуже великими дозами. Що стосується самого клубу і тренерського складу – ми проти будь-якого спортивного харчування на будь-якому етапі розвитку спортсмена. У нашому клубі це заборонено», – наголошує Дмитро Василюк.

Разом з тим, він зазначає, що там, де не може проконтролювати тренер, повинні слідкувати батьки, школа, друзі. За словами Дмитра Василюка, у Луцьку багато «супер-накачаних» хлопців, тому юні хлопці теж воліють бути такими же міцними.

«От наслідки такого надмірного вживання особливих спортивних енергетиків. У Діми і так були до цього проблеми через черепно-мозкові травми. В результаті – в нього з’явилась якась агресія, яку неможливо було йому контролювати. Ранком перед подіями він був на тренуванні, але він був перезбуджений. Я це помітив, тренування не було доведене до кінця, і я його відправив відпочивати. В цей же день ввечері стався цей інцидент. Слідчі органи розбираються з подіями. Як могло бути так, що після подій коли його вдарили палицею по голові, і є свідки цьому, він попав в лікарню, і потім в нього вже почалось неконтрольована поведінка», – зазначає Дмитро Василенко.

Тренер розповідає, що Дмитро навіть їздив у монастир та відвідав церкву. А ще – вів нетипові для нього розмови та дивно висловлювався.

«Після цього вже події 12 числа, коли він вибив комусь двері, скоїв злочин. Я, як тренер, можу запевнити, що ніякої корисної цілі він не переслідував. А те, що він був у стані афекту, чи в стані перезбудження, чи просто розлад психіки, то це 100%. Мені, зі своєї сторони, просто дуже шкода, що в нього так відбулось в житті. Зараз в нього багато зміниться, певно зі спортивною кар’єрою йому прийдеться попрощатися назавжди. І хотілось би попередити в майбутньому всіх спортсменів і тренерів, які з розумінням відносяться до спорту – не треба думати, що це ці енергетики такі «безобідні». А що стосується Мартинюка, то слідство розбереться, медицина скаже свій вирок, і він буде відповідати за те, що він зробив», – запевнив тренер спортклубу «ВОЇН» Дмитро Василенко.

Також він підтвердив, до Дмитра Мартинюка після затримання доправили в лікувальний заклад для надання допомоги.

Нагадаємо, у Луцьку побили темношкірих студентів. У побитті підозрюють відомого спортсмена, бійця спортивного клубу «Воїн», чемпіона України з бойового самбо і рукопашного бою Дмитра Мартинюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали ймовірні причини агресії у спортсмена, якого підозрюють у побитті іноземців
22 серпень, 2017, 11:05