Вражаючі фото сонячного затемнення у США

Вражаючі фото сонячного затемнення  у США
21 серпня в США пройшло найбільше повне сонячне затемнення за останніх 100 років. Місяць перетнув Землю та Сонце і повністю заблокував світло.

За цим явищем могли спостерігати близько 12 мільйонів людей. Зібрали найбільш вражаючі фото із соцмережі Instagram, якими захоплюється весь світ, - пише Еспресо.TV.

Туристи, аби побачити сонячне затемнення в місті Хопкінсвілл, почали бронювати місця за 10 років до самого явища. А в штати, де його було видно найкраще, з'їхались десятки тисяч людей.

Українці не побачили сонячне затемнення, тому що Місяць далі прямував своєю орбітою навколо Землі, а Земля продовжила своє обертання навколо осі і Сонця - Місяць і Сонце "розійдуться". У той час, як Місяць був над Україною і Європою, була ніч.

Тому затемнення побачил лише в західній півкулі Землі і трохи в західній Європі. Подивилися повне затемнення, коли диск Місяця повністю перекрив Сонце, в Північній Америці.

Часткове затемнення було також видно в деяких частинах західної Африки та західної Європи, але в більшості міст Великої Британії навряд чи буде хоч 4% сонячного світла через пізній час.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.