Розповіли, яким буде олімпійський центр у Луцьку

Розповіли, яким буде олімпійський центр у Луцьку
У Луцьку діятиме Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики. Його роботу планують запустити з 1 січня 2018-го року.

Про це повідомили під час круглого столу за участі посадовців органів влади Луцька та Волинської області та спортивних функціонерів у понеділок, 21 серпня. Заради цієї нагоди до Луцька завітав перший заступник Міністра молоді і спорту та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул

Аналогічний центр створили також у Сумах. Пояснюють це тим, що цих два міста мають розвинену спортивну інфраструктуру.

«Нас питають, чому ми створили такі центри у Луцьку та в Сумах? Чим керувалась федерація, коли створювала центри саме в цих містах? В першу чергу - це наявність спортивної інфраструктури. В Сумах - це найкращий в Україні манеж, в Луцьку - це стадіон. Один з двох сертифікованих стадіонів, які є в нашій державі. Друга складова - це зацікавленість влади», - зазначив Ігор Гоцул.

«Разом із владою міста та області ми розробляли і реалізовували цей проект протягом декількох років. Першою помітною подією в цьому ланцюжку стала реконструкція стадіону «Авангард». Наслідком цієї реконструкції стали проведення турнірів і важливих змагань. Був відбір на Олімпійські ігри. Вже пізніше ми розпочали роботу із створення цього центру. Робота тривала два роки. І Кабінетом міністрів було ухвалено цю постанову», - додав він.

«Завдяки цьому центру в область надійдуть інвестиції. Вже наразі маємо контрольні цифри, закладені в проекті Державного бюджету. Йдеться про понад 10 мільйонів гривень. Також буде створено 20 робочих місць. Також, наші діти займатимуться спортом», - розповів Гоцул.

Згідно з регламентними вимогами, спортсмени мають перебувати в центрі олімпійської підготовки 18 днів на місяць. Там працюватимуть тренери на постійній основі та приїздитимуть особисті наставники спортсменів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на вашому Заході ще не "запустили"?
Відповісти
Останні новини
Розповіли, яким буде олімпійський центр у Луцьку
23 серпень, 2017, 06:05