На хабарі погорів генерал поліції

На хабарі погорів генерал поліції
У Києві затримали начальника поліції охорони Національної поліції України генерала Сергія Будніка при одержанні 96 тисяч гривень хабара.

Про це повідомляє ZN.UA.

За інформацією генерального прокурора Юрія Луценка, генерал поліції через посередника вимагав у потерпілого 80 тисяч гривень за надання послуг фізичної охорони, крім офіційних платежів.

За даними слідства, з червня затриманий отримав загалом 170 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У прес-службі Національної поліції уточнили, що операцію із затримання Будніка провели працівники СБУ та Департаменту внутрішньої безпеки НПУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Найближчим часом затриманому повинні вручити повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Прокуратура готує клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу. У ГПУ також уточнили, що за інкримінований злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років із забороною обіймати певні посади протягом трьох років і конфіскацією майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На хабарі погорів генерал поліції
23 серпень, 2017, 05:03