День Прапора в Луцьку: нагороди, кульки та військовий оркестр. ФОТО

День Прапора в Луцьку: нагороди, кульки та військовий оркестр. ФОТО
Над Київським майданом замайорів синьо-жовтий стяг – на честь Дня Державного Прапора у присутності сотень людей його урочисто підняли над містом вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Урочистості до свята відбулися 23 серпня.

З самого ранку на площі перед облдержадміністрацією зібралися десятки людей – представники духовенства, силових відомств, чиновники та чимало лучан, які тримали у руках маленькі синьо-жові прапорці. Обабіч вишикувалися стрункі нацгвардійці та трохи схвильвані діти у національних костюмах - затамувавши подих, усі спостерігали за урочистою церемонією підняття прапора.

«Вже доброю традицією стає напередодні Дня Незалежності підіймати український прапор – символ нашої держави. Гордість кожного українця, що ось уже 26 років на площах, вулицях, в скверах в цей день ми віддаємо шану тим, хто боровся та бореться за нашу незалежність під гордістю нашої держави – українським прапором», - промовив голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик. Він пригадав, як в окупованій частині України піднімають прапори, а людей за це саджають у тюрми. Саме цей прапор гордо майорить над бліндажами та окопами наших військових на Сході – він , пробитий кулями і окроплений кров’ю, є символом нашої перемоги.

На урочистості віддали шану тим, хто віддав своє життя, аби нині українці мали змогу гордо стояти під синьо-жовтим стягом. Опісля головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні лікаря Івана Сидора нагородили орденом, а діти представили для глядачів патріотичний танець.

Під час урочистостей з нагоди знаменної дати військовий оркестр частини 1141 Національної гвардії із диригентом майором Віктором Лучинцем виконав Гімн України та забезпечував музичний супровід свята.

«День Державного Прапора – це одне із найвизначніших свят для нашої країни, тому участь у таких заходах – честь для нас», - відзначає диригент оркестру майор Віктор Лучинець. В урочистостях взяли участь й особий склад із частини.

Наприкінці сотні синіх та жовтих кульок злетіли у небо, а учасники урочистості з маленькими прапорцями у руках вирушили у різні частини міста, аби наповнити його синьою та жовтою барвами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
День Прапора в Луцьку: нагороди, кульки та військовий оркестр. ФОТО
23 серпень, 2017, 11:55