Студенти зможуть отримувати стипендії від європейських вишів

Студенти зможуть отримувати стипендії від європейських вишів
Українські студенти мають змогу подати заявку на отримання стипендій на 2013-2014 навчальний рік, що фінансуються у рамках програми "Партнерство Erasmus Mundus для Білорусі, Молдови та України".

Про це ідеться у заяві на офіційній веб-сторінці Представництва Європейського Союзу в Україні.

Стипендії покриватимуть витрати на проживання, харчування, проїзд, страхування та внески за участь у заходах.

EMP-AIM є партнером 17 університетів країн-членів ЄС, Білорусі, України та Молдови. Метою програми є розвиток структурованої та тривалої співпраці між університетами-учасниками для зміцнення наукової, культурної та економічної співпраці між країнами-членами ЄС і країнами Східної Європи.

Заявки на отримання стипендій подаються онлайн на сайті Представництва Європейського Союзу в Україні. Кожен охочий може подати лише одну заявку. Останній термін подачі заявок – 25 січня 2013 року.

Університетами-партнерами від ЄС є: Університет Міколаса Ромеріса (Литва), Університет Йоганнеса Кеплера (Лінц, Австрія), Університет Коменського, (Братислава, Словаччина), університети міст Печ (Угорщина), Саленто (Італія) та Аліканте (Іспанія), університет Гламоргану (Великобританія), а також школа бізнесу Туріба (Латвія).

Нагадаємо, що остання редакція законопроекту про освіту передбачає, зокрема, поетапне підвищення стипендії до рівня прожиткового мінімуму.

Довідка.

Erasmus Mundus – це освітня програма Євросоюзу, спрямована на активізацію міжнародної співпраці та підвищення мобільності серед студентів, викладачів та науковців. Акцент програми зроблено на підвищенні освітньої співпраці між країнами ЄС та державами, що не входять до ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно, що Східноєвропейського університету нема в європейських програмах :)
Відповісти
Останні новини
Студенти зможуть отримувати стипендії від європейських вишів
10 грудень, 2012, 15:55