У Луцьку вшанують видатного льотчика

У Луцьку вшанують видатного льотчика
У Луцьку буде вечір пам'яті видатного льотчика-випробувача Анатолія Грищенка.

Захід відбудеться в суботу, 26-го серпня, в рамках святкування Дня Авіації України Організація Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ✈" спільно з громадським формуванням "Волинський щит" і Волинським центром міжкультурних комунікацій.

Анатолій Грищенко в дитинстві проживав у Луцьку, Володимир-Волинському, Любомлі та Ковелі. 24 серпня з дня його народження минає 80 років.

Анатолій Грищенко випробував понад 30 типів літаків і вертольотів, а в 1986 році приймав безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Отримавши смертельну дозу опромінення, відважний українець помер в клініці американського міста Сіетл від променевої хвороби, де його намагались врятувати кращі онкологи світу. Посмертно наш славетний земляк нагороджений високими українськими нагородами, а також вищими нагородами США та Росії.

Батько славетного льотчика довгий час був директором Луцького медичного училища, а його рідна сестра досі проживає на Волині в селі Уляники Рожищенського району.

Початок заходу о 15:00 біля меморіальної дошки нашому славетному земляку на будинку № 12 по проспекту Волі (перехрестя проспекту Волі та вулиці Шопена), де певний час проживав Грищенко та його сім'я.

Під час заходу відомий луцький краєзнавець Валентин Люпа, який особисто був знайомий з рідними та близькими видатного льотчика, прочитає стислу лекцію про Героя, покаже унікальні фотографії з його життя, презентує нині майже невідому книгу про Анатолія Грищенка, написану його колегою.

Пісял закінчення першої частини заходу в пабі "П'ятниця" покажуть унікальний короткометражний фільм про нього, знятий на Волинській аматорській кіностудії "Фільмарик" в 90-х роках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку вшанують видатного льотчика
23 серпень, 2017, 20:55