Магія заліза та світла: у Луцьку відкрили Алею ліхтарів

Магія заліза та світла: у Луцьку відкрили Алею ліхтарів
У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Луцька відкрили Алею ліхтарів, встановлену за кошти місцевих підприємців.

Презентували арт-об’єкт сьогодні, 23 серпня.

Відтепер алею, яка простяглася ліворуч від центрального входу прикрашають 12 оригінальних ліхтарів у різних стилях. Кошти на їх виготовлення та встановлення виділили місцеві підприємці - міський бюджет на ліхтарі, які мають перспективу стати ще однією туристичною родзинкою міста, не витратив коштів. Тож представники міської ради вручили подяки підприємцям, які долучилися до ініціативи.

За словами меценатів, вони готові і надалі працювати, аби робити місто ще затишнішим, та з радістю долучатися до подібних креативних проектів.

Ліхтарі встановлені на спеціальних платформах із бруківки, які викладені біля прогулянкової доріжки. Нові світила мають переважно декоративну функцію, і виконані у різних стилях – є класичні ковані ліхтарі, є хай-тек, є ліхтарі разом із лавками чи велосипедною парковкою. Світило, який виготовили ковалі, є символічною фотозоною – тут можна зробивши світлину, «примірявши» залізний ковальський фартух, а ліхтар комунального підприємтсва «Луцькводоканал» прикрашений великими водяними краплями.

«Подібна алея зроблена в Україні вперше - можливо, були окремі ліхтарі, але в алею їх зробили вперше, ми не бачили такого», - зауважив начальник департаменту житлово-комунального господарства міськради Юрій Крась. За його словами, на алеї є ще місце, тому згодом планують встановити більше ліхтарів. Наразі ще 2 підприємці зголосилися встановити свої ліхтарі. Підприємці самі обирали стиль та мотиви ліхтаря, і це також може стати своєрідною родзинкою.

До слова, одразу після відкриття декілька людей, які прогулювалися парком, вже оцінили нові світила, залюбки присівши на лавки, встановлені у комплексі із деякими ліхтарями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і ліхтарі поставили і рекламу заодним собі вивісили
Відповісти
Зробили одну алею, а не весь парк в комплексі.
Це як пофарбувати частину волосся.
Парк захаращений по периметру, ціла бокова алея заставлена автомобілями до самої дамби.
Може те жлобство спить на кованих залізних кроватях, якщо в них така уява про прекрасне.
Відповісти
На відміну від Вас зробили
Відповісти
Зробили - молодці. Так тримати, бо міська влада вміє тільки красти і дерибанити. Але до тієї краси обов'язково треба з десяток камер на видних місцях, бо бидла в нас вистачає. Порівнянно з вартістю алеї - то копійки, але вандалів спинить. Ну і патруль щоб кожну годину вночі туди заглядав.
Відповісти