У Луцьку відкрили виставку «дитячих мрій»

У Луцьку відкрили виставку «дитячих мрій»
У Луцьку відкрилась виставка дитячих картин, яка називається «Місто моєї мрії». Організувала її мистецька школа «Ruban’s». Викладачі школи кажуть, що цей проект хороший тим, що він допомагає дорослим відволіктись від сірих буднів та зануритись у інший, безтурботний світ.

Виставку презентували у середу, 23 серпня. На відкриття прийшли діти зі своїми рідними, посадовці та художники. Викладачі запевняють, що роботи дітей є дуже хорошими і їх потрібно показувати світу.

«Наша студія завжди старається, аби діти не лише малювали, а й щоб їхні малюнки бачив світ та люди. Такі гарні роботи, що їх не можна було не виставити. В цих роботах діти зобразили свій світ, в якому б вони хотіли жити. Тема нам ця дуже близька та актуальна, адже день міста, і ці роботи зможе побачити ще більше людей, оцінити таланти наших художників. Серед наших дітей вже є багато таких, що хочуть бути архітекторами, вони вже збудували свої міста на малюнках. І з часом вони свої мрії зреалізують, просто потрібен час. Наше місто зміниться і стане ще гарнішим», - розповіла художниця, член Національної спілки художників України Зіновія Рубан.





«Ідей було більше трьохсот, кожна дитина малювала не менше, ніж чотири малюнки: два кольорових та два графічних. І з них ми вибирали найцікавіші. Це було таке творче завдання. Був дуже цікавий процес створення і дехто з дітей досі малює міста і не може зупинитись. А для нас, дорослих, це цікаво тим, що ми можемо заглянути через ці віконечка, які є у цих будиночках. Ми звикли бачити сірі будні, а зараз діти вчать нас бути позитивнішими та по-іншому бачити цей світ», - додала художниця, викладачка у мистецькій школі «Ruban’s» Зоряна Рубан-Пилипчук.



Виконувач обов’язків луцького міського голови Григориій Пустовіт вручив школі «Ruban’s» подяку від Луцької міської ради.

«У цих малюнках діти показують світ, який бачать своїми очима. Він ненав’язаний стандартами та правилами. Діти показують нам світ так, як його відчувають та бачать його власними очима. Завдяки студії та вихователям вони не бояться показати нам свій світ. Не бояться осуду, їх підтримують, щоб вони малювали та відкривали щось нове. Саме тому діти відкривають нам свій світ, який ми, дорослі, можемо не побачити та не зрозуміти. Хочу подякувати вам, що ви даруєте нам місто мрії», - зазначив він.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.