Луцьк і День Прапора. ФОТО

Луцьк і День Прапора. ФОТО
На честь Дня Державного Прапора Луцьк замайорів десятками стягів та вбрався у синьо-жовті барви.

23 серпня Україна відзначає особливе свято - День Державного Прапора. І хоч синьо-жовтий біколор отримав статус офіційного прпора країни ще 18 вересня 1991 року, День Прапора на загальнодержавному рівні розпочали святкувати лише у 2004 році. Відтоді щорічно у населених пунках проводять заходи до Дня Прапора, а урочисте підяття стяга стало традицією.

Для Луцька прикрашати місто в кольори національного прапору теж стало добрим звичаєм. Національний символ у ці дні можна побачити скрізь - у вітринах магазинів, на вікнах маршруток та атомобілів і у руках перехожих. Дехто з лучан вивісив прапор на балконі чи вікнах, аби у цей день гордо заявляти: ми - українці, і пишаємося своїм державним символом.

Традиційно "вбрався" у великі прапори Драматичний театр у самому центрі міста, а колони лялькового театру та Східноєвропейського національного університету прикрасили великими полотнищами синього та жовтого кольорів. Ранок у місті також розпочався із урочистого підняття стягів під музичний супровід.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.