Як у Луцьку відзначають День Незалежності. ФОТО

Як у Луцьку відзначають День Незалежності. ФОТО
У Луцьку з урочистими заходами розпочали святкування Дня Незалежності України – відзначення почали зі спільного молебню на Київському майдані.

Урочистості тривають у місті 24 серпня.

Присутніх вітали усміхнені хлопці та дівчата в українських одностроях, які вишикувалися поблизу будівлі облдержадміністрації.

Безпосередньо на площі чекали на початок суворі нацгвардійці та по-святковому вбрані лучани. У руках людей – синьо-жовті прапорці або ж приколені на одяг синьо-жовті стрічки та квіти. На Київському майдані зібралися декілька сотень людей, аби спільно із священнослужителями помолитися за мир та добробут України.

Завітали на урочистості представники облдержадміністрації, міської влади, очільники силових відомств.

Духівники відслужили молебень за Україну, після чого усіх волинян зі святом привітав очільник Волинської Ради Церков владика Йосафат. Адже сьогодні в українців – особливий день.

«Як дитина починає своє життя з народження, так і держава має свій День, коли вона народжується, вбирає від своїх предків усе, що надбане впродовж віків - культуру, традиції, мову, історію та багато інших ознак, які вирізняють той народ і державу з-поміж усіх народів світу. Цей день робить нас гідними стати поряд з іншими народами», - зауважив Йосафат.

Він додав, що про День Незалежності мріяли багато людей, яким не випало дочекатися до цього свята. Чимало людей потерпіли репресії через боротьбу за свою державу, тому кожен має цінувати знаменне свято, пролите кров’ю мільйонів.

«Хай Господь допоможе нам і сьогодні зберегти нашу державу, для неї жити і працювати… В єдності зможемо захистити своє найцінніше», - підсумував отець.

Опісля усіх закликали покласти квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» та до пам’ятника Михайлу Грушевському. Відтак, десятки людей схилили голови перед тими, завдяки кому ми маємо незалежність, та вшанували їх пам'ять квітами.

Опісля учасники урочистостей влаштували хід до Театрального майдану міста. Очолили колону троє військовослужбовців, які несли державний прапор. Військовий оркестр частини А1141 Національної гвардії України та оркестр Луцького прикордонного загону вигравали патріотичні пісні та задавали ритм ході.

Зрештою, колона зупинилася поблизу головного корпусу Східноєвропейського національного університету, аби покласти квіти до пам’ятника Кобзарю українського народу - Тарасу Шевченку. Згодом хід продовжив свій рух до центральної площі міста, де й продовжаться урочистості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому на заходi немає рубльова? Де вiн?
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку відзначають День Незалежності. ФОТО
24 серпень, 2017, 11:04