Почесні відзнаки та пісні: Луцьк святкує День народження

Почесні відзнаки та пісні: Луцьк святкує День народження
Із нагоди 932-ої річниці Луцька у місті влаштували урочисту Академію із нагородженнями, вітальними промовами та виступами дитячих хорових колективів. Звання почесного громадянина міста присвоїли покійному меру Миколі Романюку, а у ході урочистостей місту вручили відзнаку від Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Заходи відбулися 25 серпня на Театральному майдані міста.

«Луцьк закохує у себе. Для когось з вас - він древній і мудрий, іншому здається молодим та легковажним, хтось скаже, що Луцьк динамічний і голосний, а комусь дуже затишний і теплий. Луцьк веселий, усміхнений, радісний, молодий і юний. Луцьк романтичний, милий, загадковий і втаємничений. Луцьк смачний, запашний, пахкий і ароматний, Луцьк поважний, серйозний імпозантний, солідний і величний», - зауважив ведучий свята Андрій Зубенко.

Вітати із іменинами такий різний Луцьк завітали делегації і закордонних та вітчизняних міст побратимів, а також гості з усієї Волині. Загалом Луцьк має 18 міст-партнерів в 11 країнах світу. Нині до міста летіли вітальні адреси із інших обласних центрів, ближнього зарубіжжя та навіть із далекого Китаю.

На Театральному майдані зібралися посадовці, представники духовенства, почесні громадяни міста та десятки святково вбраних містян, які гордо тримали руки на серці під час звучання національного гімну.

Для гостей свята виступили низка дитячих співочих колективів, які сьогодні в піснях прославляли та виловлювали свою любов саме до рідного міста. Про європейське визнання дійсно європейського міста нагадали за допомогою нагороди від Парламентської Асамблеї Ради Європи. Місто отримало третю із чотирьох відзнак ПАРЄ – Щит Честі. Перші ж дві нагороди – Європейський Диплом та Прапор Честі –місто отримало ще у 2010 та 2011 році.

«Шановні лучани! Наше місто – це результат саме ваших зусиль. Вся його краса – це результат вашої любові та того що ви вкладаєте в наше місто. Кожен з вас є частинкою міста Луцька, частинкою нашої громади. А всі разом м є громадою древнього Лучеська», - зауважив виконувач обов’язків міського голови Григорій Пусовіт. Він закликав усіх цінувати красу нашого міста.

Звання почесного громадянина Луцька цьогоріч присвоїли покійному меру Миколі Романюку.

«Сьогодні ми вперше з вами святкуємо День нашого міста без нашого міського голови. Він дійсно був патріотом Волині, лучанином з великої букви – людина, яка все своє життя поклала на терени розвитку волинської громади і нашого рідного міста», - зауважив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Пам'ять Романюка вшанували хвилиною мовчання. Після слів, що Романюк став почесним громадянином, усі присутні плескали стоячи. Окрім того, вручили відзнаки волинським бійцям, які воювали на Сході України.

Завершили урочисту Академію на позитивній ноти – під час виступу дитячого хору із піснею «Україна – це я», малеча випустила сотні барвистих кульок у небо над Луцьком.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Почесні відзнаки та пісні: Луцьк святкує День народження
25 серпень, 2017, 14:15