З’явилося відео нового космічного корабля, який замінить шатли

З’явилося відео нового космічного корабля, який замінить шатли
Компанія Sierra Nevada Corporation провела наземні випробування майбутнього космічного корабля Dream Chaser для NASA.

Відповідне відео з'явилося на відео-каналі компанії, – повідомляє ZAXID.NET.

Як зазначається, для тестування гальм на злітній смузі дослідницького центру NASA Armstrong в Каліфорнії космічний корабель розганяли до 100 км/год за допомогою звичайного автомобіля.

Dream Chaser призначений для доставки 7 астронавтів, або 5500 кг вантажів на орбіту Землі з можливістю повернення на Землю і повторного використання. Новий космічний корабель в 4 рази менший за відомі моделі Space Shuttle, але може транспортувати таку ж кількість астронавтів.



Космічна програма Space Shuttle офіційно завершилася у 2011 році, коли 21 липня на Землю повернувся останній із шаттлів - Atlantis. Шатл запускався у космос за допомогою ракет-носіїв, здійснював маневри на орбіті як космічний корабель і сідав як планер.

Планувалося, що спейс-шатли будуть існувати, як човники, між навколоземною орбітою та Землею, доставляючи корисні вантажі в обох напрямках. Однак практика показала, що запуск таких кораблів був дуже коштовним і економічно невигідним. Усього з 1975 по 1991 було побудовано п'ять шатлів.

За 30 років експлуатації п'ять шатлів здійснили 135 польотів. Загалом всі шатли здійснили 21 152 витки навколо Землі і пролетіли 872,7 мільйона кілометрів. На шатлах в космос підняли більше 1,6 тисячі тонн корисних вантажів. На шатлах в космос злітали 355 астронавтів і космонавтів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що NASA готується до випробування першого плазмового двигуна для ракети. Головна перевага плазмової ракети над традиційними хімічними в тому, що вона може підтримувати невелику кількість тяги впродовж довгого часу - від кількох днів і навіть до кількох місяців. Отже для такого двигуна потрібно менше палива і ракета може перевезти більше вантажу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З’явилося відео нового космічного корабля, який замінить шатли
26 серпень, 2017, 05:59