Сотні росіян влаштували протест проти цензури в інтернеті

Сотні росіян влаштували протест проти цензури в інтернеті
У Москві відбувся мітинг проти цензури в інтернеті.

Декілька сотень росіян протестували через репресії та реальні строки ув'язнення за репости та лайки в соцмережах, - повідомляє ТСН.

Активісти кажуть, що спецслужби в Росії вже цілком контролюють електронне листування серед росіян, а також можуть блокувати сайти з альтернативною інформацією. Мітинг, санкціонований мерією, тривав у виділеній загорожі під пильним контролем поліції, але декілька осіб усе одно потрапили в автозаки, зокрема через те, що правоохоронцям не сподобався прапор кольору веселки.

"Почастішали випадки того, що заводять справи через репости, коментарі, через те, що люди в інтернеті висловлюють свою думку. В нас залишився один Telegram, котрий не контролюють спецслужби – всю переписку переглядають. Інтернет має бути місцем, де люди можуть спокійно спілкуватися, не боячись, що їх за це посадять", - вважають учасники акції. "Нові закони прийняті, пакети Ярової, нові постанови президента та уряду – повністю підконтрольна структура, коли можна заблокувати будь-яке невгодне джерело інформації. Буде лише одна точка зору. Це призводить до фашизму, ми скочуємося в реальний фашизм, де тільки воля фюрера і більше нічого", - каже один із активістів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сотні росіян влаштували протест проти цензури в інтернеті
27 серпень, 2017, 04:23