Як у Луцьку «джазували». День другий

Як у Луцьку «джазували». День другий
Другий день фестивалю X Міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation» відвідувачі мали змогу насолодитися не лише джазом, а й потанцювати запальну сальсу, послухати симбіоз тибетської музики із українськими народними піснями.

Другий фестивальний день розпочав «Сarlos bandos» – молодий луцький гурт, що грає світові джазові стандарти. У складі колективу відомі луцькі музиканти, що мають досвід участі в багатьох фестивалях, - повідомляє Волиньinfo.

Після цього на сцені виступав акустичний дует, що представив Україну–Грузію. Піаніст Павло Ігнатьєв та вокалістка Катіко Пурцеладзе – це симбіоз легкості та глибини, свободи душі та радості, світлого смутку та несподіваних прийомів. Кожен з музикантів реалізував себе сольно і як учасник інших колективів.

У Павла Ігнатьєва є десять сольних альбомів в стилі неокласики та джазу, спільні роботи з гуртом Бумбокс та Сергієм Бабкіним. Катіко – вокалістка з ароматом грузинського колориту, актриса, учасниця джазового колективу «JT Fresh», який виступав на фестивалі «ART JAZZ» в 2010 році. Голос Катіко можна почути в головних ролях українського дубляжу мультфільмів-мюзиклів від «Walt Disney Studios».

На фестивалі музиканти представили нову програму, що складається з авторських композицій та джазових стандартів в оригінальному авторському виконанні.

Після спокійної музики, яка розслабила гостей фестивалю, на сцені зазвучала запальна сальса у виконанні українського колективу «Dislocados».

Композиції з альбомів «Dislocados» звучать на радіостанціях усього світу. Це коктейль латиноамериканських ритмів, карибсько-африканської енергетики та джазових мелодій.

За 11 років «Dislocados» брали участь в фестивалях в Україні, Польщі, Швеції, Марокко, Чехії, Франції та інших країнах. Співпрацювали з такими легендарними виконавцями сальса-музики, як Джиммі Бош, Херман Олівер, Хьюї Дунбр, Франкі Васкес, Мітч Фроман та Піт Нейтер. У 2011 році альбом групи «Pasaporte Universal» отримав премію Independent Music Awards (IMA) за кращий латино-американський трек року.

Для лучан колектив повідомив приємну новину – невдовзі у Луцьку буде відкрита філія найбільшої школи сальси в Україні.

Після вибухової сальси на сцені зазвучали ритуальні співи Тибету, звуки природи та народні пісні в обробці від «Katya Chilly Group 432 ГЦ».

Ця музична формація об’єднала в собі дійсно талановитих музикантів, майстрів імпровізації, серед яких відомі джазмени, віртуози класичної школи, дослідники народної традиції і потужний sound живого фракталу (фортепіано, ударні, скрипка, бандура і контрабас).

Як зауважила ведуча фестивалю Наталка Войтович, їхній будинок – світ, а шлях – музика.

Під час виступу колективу на сцену прибіг маленький син виконавиці – дитина собі щось «співала» по-дитячому, а згодом пригорнулась до ніг мами, заспокоївшись під її космічні співи.

Завершив другий день фестивалю традиційно джем-сейшн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.