У Ковелі нападника-рецидивіста відпустили під домашній арешт

У Ковелі нападника-рецидивіста відпустили під домашній арешт
Підозрюваного у спробі зґвалтування суд відпустив під домашній арешт.

Про це йдеться в судовій справі, яку розглянув Ковельський міськрайонний суд, - повідомляє Район.Ковель.

Як повідомляється в ухвалі суду, чоловік 16 серпня 2017 року близько 4:35 ранку, перебуваючи неподалік магазину «Козацькі забави» по вулиці Ярослава Мудрого в місті Ковелі діючи умисно, шляхом ривка, відкрито викрав жіночу сумочку «клатч» сірого кольору вартістю 250 гривень, у якій знаходилися кошти у сумі 67 гривень, пачка сигарет «Rothmans Demi» вартістю 23 гривень, мобільний телефон марки «LG» у корпусі чорного кольору вартістю 2000 гривень, зарядний пристрій до телефону вартістю 60 гривень, паспорт громадянина України, дві губні помади загальною вартістю 30 гривень, гребінець чорного кольору вартістю 10 гривень і ключі з брелком. Загалом завдавши жінці майнової шкоди на суму 2 440 гривень.

Крім того, чоловік після крадіжки застосував до жінки фізичне насильство, що полягало у подоланні фізичного опору останньої, а саме тягнучи за руку проти її волі, протягнув потерпілу з проїжджої частини до безлюдного місця – торгових контейнерів, що по вулиці Фестивальній. Де однією рукою обхопив за талію, таким чином притиснув її корпус до свого тіла, чим обмежив свободу переміщення, словесно підтвердив бажання вступу з жертвою в статевий акт природнім способом. Погрожуючи при цьому фізичною розправою, не даючи змоги втекти вільною рукою намагався стягнути штани з жінки. Однак, почувши голос сторонньої людини, яка наближалася, він втік з місця вчинення злочину.

У суді чоловік свою вину в скоєнні вищевказаних злочинів не визнав.

Слідчий зазначив, у ході досудового розслідування встановили, що чоловік у минулому вже притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі, за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, вчинив нові умисні середньої тяжкості та тяжкий злочини, і перебуваючи на волі, становить небезпеку для суспільства. Чоловік не має постійного місця роботи та не має джерела доходу, однак має закордонний паспорт і може виїхати за межі України.

Захисник «ґвалтівника» при розгляді клопотання заперечив проти застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Адвокат посилався на те, що чоловік зареєстрований та постійно проживає за вказаною адресою та одружений, дружина перебуває на 21 тижні вагітності, а тому прохають застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляду домашнього арешту.

Разом із тим, слідчий та прокурор довели наявність існування ризику з боку дружини підозрюваного чоловіка, вона в телефонному режимі здійснювала тиск на потерпілу у кримінальному провадженні, що підтвердила потерпіла у своїх письмових показах, тому суд поспішив прийняти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Таким чином, не знайшовши підстави для запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підозрюваного у зґвалтуванні суд відпустив під домашній арешт.
Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

За крадіжку і спробу зґвалтування, чоловік під домашнім арештом зобов'язаний цілодобово не залишати житло за місцем реєстрації, прибувати до слідчого, прокурора та суду за викликом, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватись від спілкування із потерпілою жінкою та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, або інші документи, що дають право на виїзд з України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі нападника-рецидивіста відпустили під домашній арешт
27 серпень, 2017, 21:14