Волинський боєць розказав про дуель із ворожим танком

Волинський боєць розказав про дуель із ворожим танком
Президент Петро Порошенко нагородив 23-річного лейтенанта Василя Тарасюка, який під час запеклих боїв у промзоні Авдіївки у перші місяці 2017 року дістав три осколкові поранення і чотири контузії, медаллю «Герой України». Хлопець особисто підбив ворожий танк «Т-72», вступивши з ним у вогневу дуель.

Про бій під Авдіївкою Тарасюк розповів в ефірі ТСН.Тиждень.

«Був період, коли наші позиції турбували ворожі танки, і дуже багато хлопців отримували тяжкі поранення. Це було останньою краплею. Ми на той час з моїм командиром взводу підготували позицію, на якій знаходився гранатомет і одного разу, коли я проходив повз позицію, я почув звук техніки і зрозумів, що є нагода знищити танк. Він був один і дуже чітко вискочив на свою пристріляну позицію. Там уже був підготовлений станковий гранатомет і на той момент він встиг зробити один постріл по хлопцях на сусідній позиції. Я здійснив постріл по ньому, щоб переключити його на себе. Це був постріл поруч із ним в районі Гусянки. Після того я відкоректувався і здійснив новий постріл, який влучив в нього. Він задимився. Поки я перезарядився, щоб здійснити новий постріл він зробив постріл по мені», ‒ каже воїн.

«У той момент я ні про що не думав. Головне було перекоригуватися і знищити танк. Я зробив ще один постріл, який був поруч із ним. Він вдарив дуже близько до мене. Земля здригалась, але ще більше хотілось його знищити. Після того як я перезарядився, він ще раз встиг по мені здійснити постріл. Я вистрілив і знову попав по ньому. Він знову димів. Я знову перезарядився і хотів закріпити успіх, але в останній момент з диму вилетів танковий снаряд, який влучив прямо по моїй позиції», ‒ продовжує Тарасюк.

«Я не можу сказати, що мене врятувало. Якийсь дух, бо мене відкинуло. Потім була інформація, що танк забрали і він більше не працює. Після цього я довгий час не міг вийти з позиції. Дякуючи іншому командирові з іншої роти, він під'їхав на неброньованому автомобілі і забрав мене з позиції», ‒ каєе боєць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський боєць розказав про дуель із ворожим танком
28 серпень, 2017, 08:55