Із найбільшого міста Техасу через шторм евакуювали 2 тисячі людей

Із найбільшого міста Техасу через шторм евакуювали 2 тисячі людей
Близько двох тисяч людей евакуювали з американського Х'юстона в американському штаті Техас, де вирує тропічний шторм "Харві".

За даними Національної метеорологічної служби, у місті, де практично паралізована робота транспорту, через повінь ввели надзвичайний стан, - пише ВВС Україна.

Також повідомляють про п'ятьох загиблих. Проте поки що точно підтверджені лише дві смерті: одна людина загинула у ‎п'ятницю у пожежі в будинку в окрузі Арканзас, ще одна жінка ‎загинула у Х'юстоні у своєму авто.

За словами губернатора Грега Еббота, у містах Х'юстон і Корпус-Крісті вже випало по 50 см опадів і ще може випасти до 40 см.
Синоптики заявляють про "безпрецедентні" погодні умови. Національна метеорологічна служба застерігає, що існує небезпека "значних ‎повеней" у районі міста Х'юстон. Грег Ебботт також заявив, що в Техасі закрили 250 доріг та магістралей.

Він оприлюднив офіційне повідомлення про стихійне лихо в 19 округах та додав, що зливи продовжуються у містах Х'юстон, Вікторія та Корпус-Крісті.

Чиновники в окрузі Харріс попросили людей, яким належать човни, допомогти в рятувальних операціях.

Аеропорт "Х'юстон Буш" поки що припинив усі комерційні рейси. Інший аеропорт Х'юстона, "Гоббі", також закритий, його злітно-посадкові смуги повністю затоплені.

Президент США Дональд Трамп у вівторок планує відвідати Техас, щоб ознайомитися з масштабами стихійного лиха. За його словами, він приїде тоді, коли це буде можливо, щоб не перешкоджати роботі рятувальних служб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Із найбільшого міста Техасу через шторм евакуювали 2 тисячі людей
28 серпень, 2017, 09:46