На Прикарпатті син екс-губернатора Волині вчинив стрілянину у ресторані

На Прикарпатті син екс-губернатора Волині вчинив стрілянину у ресторані
В Івано-Франківську у стрілянині в ресторані учасником виявився син колишнього голови Волинської облдержадміністрації Анатолія Француза.

Про це повідомляє видання Курс.

26 серпня у центрі Івано-Франківська між відвідувачами ресторану "Pasage Gartenberg" виникла стрілянина. У місті був оголошений план "Перехоплення".

Згодом у поліції повідомили, що затримали три автомобілі, причетні до інциденту, у двох з яких знайшли зброю. Один із них, "Volkswagen Golf", патрульні наздогнали по дорозі в обласну клінічну лікарню. В автомобілі поліцейські знайшли зброю та затримали двох осіб. Третього чоловіка, що їхав в авто, доставили з пораненням в лікарню. За попереднім діагнозом в нього пробита легеня.

Ще одну автівку, Nissan X-Trail, водій якої причетний до стрілянини, поліція затримала на вулиці Січових Стрільців.

З достовірних джерел стало відомо, що цей автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому – синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який протягом 1994-2000 років очолював прикарпатську міліцію. Після того Француз-старший очолював УМВС у Рівненській області, а з 2002 до 2005 року був головою Волинської обласної державної адміністрації.

Анатолій Француз-молодший донедавна працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. Його автівку зі зброєю затримали на вулиці Січових Стрільців, але автомобілем керував не він. Наразі в поліції не кажуть, чи в якості свідка, чи як підозрюваного.

Свідки стрілянини розповіли, що він був у "Pasage Gartenberg", де підстрелили чоловіка. Також з ним за столом сидів Ігор Халаменда, відомий з 90-х під прізвиськом "Бура", власник центрального продуктового ринку в Івано-Франківську.

На зустріч Халаменда приїхав на своєму броньованому Mersedes-Benz G55AMG.

До речі, "Бура" вже не вперше засвітився у стрілянині. У квітні 2007 року в центрі Івано-Франківська Ігоря Халаменду, який на той час був депутатом Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів, обстріляли у цьому ж броньованому "Мерседесі". Тоді він отримав важкі поранення в груди і шию. Врятували його ізраїльські лікарі з досвідом військової хірургії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Прикарпатті син екс-губернатора Волині вчинив стрілянину у ресторані
28 серпень, 2017, 10:50