Під час випасу корів волинянин знайшов боєприпаси

Під час випасу корів волинянин знайшов боєприпаси
У трьох селах на Волині знайшли боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це інформує прес-служба ДСНС у Волинській області.

Так, 23 серпня під час проведення господарських робіт на земельній ділянці біля ліс, що у селі Озеро Ківерцівського району, чоловік натрапив на застарілий вибухонебезпечний предмет та відразу ж звернувся за допомогою до служби порятунку «101». Піротехніки ДСНС вилучили застарілий боєприпас: 122-міліметровий артилерійський снаряд.

У с. Линівка Рожищенського району на приватних фермерських землях під час випасу корів пастух знайшов підозрілі заіржавілі предмети та повідомив про небезпечну знахідку службу «101». Працівники групи піротехнічних робіт області вилучили із землі чотири 76-мілілметрові артилерійських снаряди часів Другої Світової війни.

А у селі Трилісці цього ж району під час копання картоплі на приватних фермерських землях громадяни знайшли ще три артилерійські снаряди. Усі знайдені боєприпаси часів Другої Світової війни вилучені та знищені в установленому порядку.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомте про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, оскільки практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під час випасу корів волинянин знайшов боєприпаси
28 серпень, 2017, 11:33