Медики очікують, що цього року більше волинян хворітимуть на грип

Медики очікують, що цього року більше волинян хворітимуть на грип
Медики попереджають, що на Волині восени і взимку циркулюватимуть три штами грипу: Мічиган, Гонконг та Брісбен. Крім того, лікарі прогнозують і збільшення рівня захворюваності у порівнянні з минулим періодом.

Про це розповіла виконувачка обов’язків директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко під час оперативної наради голови облдержадміністрації, - передає інформагентство Волинські Новини.

«Підвищення захворюваності лікарі прогнозують після повернення з літнього відпочинку дітей – у новому навчальному році. Цього року передбачають такі штами: A/Michigan/45/2015 (H1N1), A/Hong Kong/4801/2014 (H3N2), B/Brisbane/60/2008. Ці віруси нам знайомі, є вже певний імунітет. Але, незважаючи на це, можна очікувати збільшення захворюваності на 14%», - інформувала Янко.

Та додала, що минулого епідеміологічного періоду в Україні перехворіли гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом 6,2 мільйона людей, 31 особа померла. Щодо волинян, то перехворів майже кожен шостий житель області.

Відтак, аби запобігти поширенню захворювання, медики рекомендують людям із груп ризиків (медики, журналісти, педагоги, працівники закладів із масовим відвідуванням людей) уже в вересні проводити щеплення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: грип
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Медики очікують, що цього року більше волинян хворітимуть на грип
28 серпень, 2017, 21:40