«Злидні» Світязю: ТОП-10 баз-розвалюх

«Злидні» Світязю: ТОП-10 баз-розвалюх
Урочище Гряда на березі волинського Світязю – місце, куди щоліта з’їжджаються тисячі відпочивальників, охочих побути наодинці з природою.

Близько п’яти десятків відпочинкових баз щороку відкривають свої двері для відвідувачів. Але є й такі, які цього не роблять, а лише навіюють своїм занедбаним виглядом страх чи смуток, - пише Василь Бідун на шпальтах Волинь24.

1. ЛІКАРСЬКИЙ «СВІТЯЗЬ»

Прямуючи від початку Гряди, одразу ж можна помітити безлюдну базу відпочинку «Світязь», де скупчення невеликих будиночків охороняє… лев. В той момент, правда, не дуже пильно, адже накритий рушником.

Поряд зводять вже більш сучасну двоповерхову споруду з будівельних блоків.

На території вдалося перепинити людей, які зізналися, що база вже рік як не працює. Але запевнили, що до наступного сезону планують відкритися.

Співвласниками підприємства «ЛТД Здоров’я», якому належить база, є двоє лікарів: директор Волинської обласної стоматполіклініки Ігор Дворко та головний лікар Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.



2. ЗАРОСЛИЙ НЕДОБУД

Трохи далі, за жалюгідною дерев’яною огорожею з-за хащів визирає недобудований цегляний будинок.

Місцеві розповідають, що цей дім стоїть тут вже понад 10 років. Час від часу сюди приїжджає чоловік і викошує траву. За цим же парканом «сховався» дерев’яний радянський будинок.

Ймовірно, ця ділянка колись належала збанкрутілому «Ковельському житлово-будівельному комбінату». Нині ж правом власності на неї володіють волинські бізнесмени Віктор та Сергій Яковчуки.



3. «РЕЛАКС» ВІД ВОЛИНСЬКОГО РЕСТОРАТОРА

На фоні галасу від відпочивальників в центрі Гряди неприродньо тихо стоїть недобудована база відпочинку «Світязь релакс», яку виставили на продаж.

Реклама піцерії «Фелічіта» та напис grandpersona.com.ua. на огорожі підказують «знаючим», хто є власником нерухомості.

База належить сім’ї волинського бізнесмена, засновника мережі ресторанів «Гранд Персона» Олега Бровіна. «Світязь релакс» же належить дружині підприємця Людмилі.

В такому вигляді відпочинковий комплекс стоїть вже давненько. Про це свідчить фото, зроблене ще у 2011 році.



4. РЕШТКИ ШАЦЬКОГО «МЕЖИГІР'Я»

За найвищим і найдовшим парканом в урочищі Гряда нині пустка. А ще два роки тому там височіло шість елітних будиночків з фінських брусів фірми «Хонка».

Попри чутки про причетність до комплексу Януковича-молодшого чи екс-міністра Миколи Азарова, офіційні джерела ведуть до колишнього комуніста та екс-голови Державної митної служби часів Януковича Ігоря Калєтніка.



5. РОЗВАЛИНИ «ФЕМІДИ-ІНТЕР»

Навпроти відпочинкової бази Волинської облспоживспілки заростає чагарниками закинута будівля.

Земля під нею належить фірмі «Феміда-Інтер». Цільове призначення ділянки – для обслуговування магазину.

Це підприємство пов’язують з депутатом Волинської облради Василем Столяром. Щоправда, сам Столяр навесні 2017 року запевняв видання «Четверта влада», що вже вісім чи дев’ять років не причетний до цього підприємства.

Зауважимо, що у вересні 2015 року проти «Феміди-Інтер» почали процес банкрутства.



6. «НЕДОФІНАНСОВАНА» БАЗА ФІНАНСИСТІВ

Поряд з відпочинковим комплексом, яким розпоряджається департамент фінансів Волинської ОДА, стоїть ще одна заросла гілками база.

Виявляється, цей недобуд теж належить фінансистам. Тутешні розповідають, що будівництво почали десь 2007 року. Проте, довести справу до кінця не вдалося – «врізали» фінансування.



7. БУДИНОК АФГАНЦЯМ

На віддалі від шумного центру «зависло» будівництво відпочинкового комплексу, котрий, як кажуть, зводять афганці.

Землю під будівництвом орендує Волинська обласна організація спілки ветеранів Афганістану.



8. БАЗА ЛУЦЬКИХ КОМУНАЛЬНИКІВ

За сімома замками виявилася база відпочинку луцьких комунальників – «Луцькспецкомунтрансу».

Побувавши там двічі, особливих ознак життєдіяльності не помітив. Хоч і вдалося натрапити на компанію людей, яка усамітнилися на зачиненій території, проте хтось з них запевнив, що база не працює.



9. САМІТНИЦЯ «СЕРПАНТИНА»

На базі відпочинку «Серпантина» порожньо.

Як розповів охоронець сусіднього відпочинкового комплексу, колись ця нерухомість належала Львівському шляховому ремонтно-будівельному управлінню. Потім в бази відпочинку з’явився інший власник, який не надто охоче вкладає кошти в її розвиток.



10. БАЗА БЕЗ СВІТЛА

Замикає список «розвалюх» Гряди база львівської фірми «Західтрансбуд», розташована поруч із «Серпантиною». Вона також виявилася безлюдною. Місцеві ж розповіли, що цей комплекс «вгруз» в борги і навіть залишився без світла. Хоча підпільно досі продовжує приймати відвідувачів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте топ 10 найкращих баз.
Відповісти
Останні новини
«Злидні» Світязю: ТОП-10 баз-розвалюх
29 серпень, 2017, 00:51