У СБУ розповіли, які спецзасоби вилучили у справі «Варти порядку»

У СБУ розповіли, які спецзасоби вилучили у справі «Варти порядку»
У СБУ кажуть: щодо предметів вилучених під час обшуків у членів "Варти порядку" та в офісі організації проводиться експертиза.

Про це йдеться в інтерв'ю журналістів Четвертої влади Юрій Горбач та Аріна Крапка поспілкувалися з начальником управління СБУ Волині Юрієм Фелонюком щодо провадження проти керівника "Варти порядку" Олександра Тиводара.

"Це ручки, маленькі приховані камери. За попередніми висновками, це спеціально-технічні засоби. Фігуранти провадження використовували поштовий канал для контрабанди вказаних спеціальних технічних засобів".

– Де були знайдені ці спеціальні технічні засоби? В Олександра Тиводара вдома? В офісах громадського формування?

"Ні, в Тиводара вдома знайшли бойові незареєстровані боєприпаси. Ми ще не досліджували, для чого він їх використовував. І це все буде в рамках досудового розслідування. Та хочу сказати, що частина цих спецзасобів була отримана одним із фігурантів на пошті і там вилучена, які з приховуванням доставлялися з іншої країни".

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СПРАВУ "ВАРТИ ПОРЯДКУ"

"Однак сьогодні проводиться експертиза і доти, поки не буде рішення експерта про те, що вони відносяться до спецзасобів, то ми не можемо коментувати. Ці спецзасоби вмонтовували приховано у приміщеннях, знімали, фотографували осіб, їх приміщення для того, щоб використовувати у своїх комерційних та інших цілях".

"Спеціально-технічних засобів було декілька, не сто. І ми зможемо сказати згодом, скільки – три, п’ять, сім чи дванадцять. Але для кваліфікації статті неважлива кількість. Важлива їх наявність і використання. Тому що зберігання спеціально-технічних засобів не є кримінально-карним діянням. А його використання або незаконне переміщення на територію України – це вже кримінально-карне діяння. Зберігання – це адміністративна відповідальність".

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-перше, не «на офісі», а «в офісі». «На офісі», чи як висловлюється Ірина Констанкевич - мовляв вона працює «на фонді», це те саме, що «на зоні», «на районі». Тобто «в натурі» «фєня». По-друге, а як з таємницею слідства? По-третє, Тиводар-прослуховувач – це те саме, що «шахтарі – ракетники». За ним, чи під оформленням «Варти порядку» працюють навчені люди, які мають досвід оперативно-розшукової діяльності, які працювали або працюють у правоохоронних органах.
Відповісти
А порно журналів "на офісі" або вдома бува не знаходили ...? Це була б ще одна кримінальна стаття! Бо, погодьтесь, що таку гучно-помпезну спецоперацію із затримання Тиводара, пов'язати лише зі зберіганням кількох кулькових ручок, м'яко кажучи, язик не повертається!
Відповісти
Останні новини
У СБУ розповіли, які спецзасоби вилучили у справі «Варти порядку»
29 серпень, 2017, 11:28