Українка розповіла про привілеї військової служби Ізраїлю

Українка розповіла про привілеї військової служби Ізраїлю
20-річна Дарина з Брацлава Вінницької області розповіла про свою службу у складі військово-інженерних військ Ізраїлю.

У цій країні після повноліття в армію призивають не лише чоловіків, а й жінок. Батьки дівчини виїхали з України, коли їй було 3 роки. В Ізраїлі отримали громадянство, - повідомляє Gazeta.ua.

Ще у школі Дарина проходила військові курси, на яких приймали військову присягу. Строкова служба для дівчини триватиме 1,8 року. Після завершення цього терміну вона матиме вибір - продовжити цивільне життя чи підписати контракт військової.

Якщо жінка стає командиром підрозділу, то вона не підходить до солдатів на відстань ближче 5 метрів, аби не спокушати.

"В ізраїльській армії немає упередження щодо жінки у війську. Це єдина армія у світі, де немає дідівщини, – розповідає бабуся Дарини Фаїна Баєк. – Якщо жінка стає командиром підрозділу, то вона не підходить до солдатів на відстань ближче 5 метрів. Аби не спокушати. Якщо командир крикне на солдата - він полетить із посади. Один із девізів ізраїльської армії: "Солдати - це діти". На них не можна кричати і бити".

Щодня ізраїльським строковикам пропонують різноманітне меню: молочні, м'ясні, рибні, овочеві страви. Солдат увесь час має бути зі зброєю. Навіть дорогою додому та у військову частину.

Якщо військовий зайде у ресторан чи кафе — його неодмінно безкоштовно нагодують. "У громадському транспорті для військовослужбовців вільний проїзд без пред'явлення відповідних документів. А для таксиста буде за честь підвезти людину у формі та не взяти із нього коштів за це, – продовжує Фаїна Баєк. – Якщо військовий зайде у ресторан чи кафе - його неодмінно безкоштовно нагодують. Після завершення строкової служби військовослужбовцю на особистий рахунок у банку кладуть певну суму грошей. Він може її використати у своїх цілях. Однак держава пропонує лише чотири варіанти використання коштів: одруження та сімейне життя, навчання, придбання житла чи відкриття власного бізнесу".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.