Кращі фото 2012 року

Кращі фото 2012 року
Агентство Reuters підготувало фотопідбірку найцікавіших знімків подій року, що минає.

«Чемпіонат Європи в Україні та Польщі, Олімпіада в Лондоні, ураган в США, війна в Сирії ...у 2012 році є, про що згадати», йдеться на сайті bigpicture.ru., який опублікував ці фото.

Всього агентство Reuters відібрало 95 кращих фотографій 2012 року.

Агентство Рейтер (англ. Reuters Group Plc) - одне з найбільших у світі міжнародних агентств новин і фінансової інформації. У 2008 році його купила корпорація Thomson, яка після цього стала називатися Thomson Reuters.

Reuters заснував у 1851 році Пол Джуліус Рейтер, який відкрив перший офіс майбутнього агентства в Лондоні для передачі біржових новин у Париж через новий телеграфний кабель. До цього він використовував для передачі біржових зведень між Ахені і Брюсселем поштових голубів.

1. Палестинець обходить свій напівзруйнований будинок після повітряного обстрілу в Газі 15 листопада. (SUHAIB SALEM)


2. Щеня сидить біля обгорілого трупа своєї мами. Та загинула під час пожежі в спаленому дотла районі Кьяукпхью, Бірма 6 листопада. ( MINZAYAR, Myanmar)


3. Ізраїльтяни намагаються сховатися після того, як зазвучала сирена, яка попереджає про наближення ракет в південному місті Кирьят Малахі 15 листопада. (NIR ELIAS)


4. В одному з найбідніших районів Медельїна, Колумбія, встановили 384-метровий ескалатор, поділений на шість рівнів, щоб місцевим жителям було легше пересуватися трущобами. (FREDY BUILES)


5. Жінка б'є чоловіка палицею в Тактиці, Гватемала, 13 вересня. Чоловіка і ще трьох людей звинувачують у вбивстві двох дітей у місцевій школі. Чоловік увірвався в місцеву школу і зарубав мачете двох учнів - 8 і 13 років. Убивцю піймали, і натовп заживо спалив його на вулиці. (JORGE DAN LOPEZ)


6. Голий демонстрант біжить до будівлі парламенту в Афінах під час акції протесту проти візиту Ангели Меркель в місто 9 жовтня. (JOHN KOLESIDIS)


7. Відомий будинок, навколо якого побудували дорогу після того, як власники відмовилися виїхати, 22 листопада. Вони заявили, що запропонована їм компенсація була замалою. Після її підвищення власники все ж з'їхали, а будинок знесли. (CHINA DAILY)


8. Танк під час перестрілки з бойовиками Аль-Каїди у місті Зінджібар в Ємені 30 травня. (YEMEN’S DEFENCE MINISTRY)


9. Дитина з мамою на балконі під час фестивалю Біскет в стародавньому місті Бхактапур, поруч з Катманду, 13 квітня. 9-денний фестиваль проходить на непальський Новий рік. (NAVESH CHITRAKAR)


10. Телесуфлер закриває президента США Барака Обаму під час його виступу в Коламбусі, штат Огайо, 21 серпня. (KEVIN LAMARQUE)


11. Чоловік фотографує космічний шаттл «Індевор» в науковому центрі в Інглвуді, Лос-Анджелес, 13 жовтня. (RICK LOOMIS)


12. Поліцейський (праворуч) стріляє в протестуючих шахтарів біля шахти в Рюстенбурзі, ПАР 16 серпня. Поліція відкрила вогонь по тисячах шахтарів, озброєних мачете і палицями, залишивши кілька закривавлених трупів. (SIPHIWE SIBEKO)


13. Панк в плащі із зображенням Аун Сан Су Чжі прийшов на концерт під час зимового фестивалю в музичному барі в Янгоні, Бірма 11 квітня. (SOE ZEYA TUN)


14. 18-річний Юрій Кудрявцев, студент красноярського хореографічного коледжу, розтягується з підручником англійської мови в Красноярську 4 жовтня. Юрій і його партнерка Марина Волкова готуються до професійного тижневого конкурсу балету, присвяченого 85-річчю Юрія Григоровича. Ця пара - переможці Гран-прі Театру Михайлівського в Санкт-Петербурзі. (ILYA NAYMUSHIN)


15. Індус з ножем в шиї на ритуалі «Чадак» в селі Крішанадевпур 13 квітня. Сотні індусів прийшли на ритуал на честь індійського божества Шиви. (RUPAK DE CHOWDHURI)


16. Фотографа Reuters Джозебу Етксабуру збив з ніг бик під час кориди на фестивалі Сан-Фермін у Памплоні 12 липня. Етксабуру поранив правий лікоть, але продовжив зйомку. (SUSANA VERA)


17. Пожежний вертоліт наповнює баки водою на тлі густого диму від лісової пожежі на захід від містечка Пінедейл в штаті Вайомінг 16 вересня. (JIM URQUHART)


18. Демонстрант на тлі палаючого будинку американського консульства в Бенгазі 11 вересня. (ESAM AL-FETORI)


19. Глядачі дивляться на модель на подіумі під час показу колекції весна / літо 2013 на Тижні моди в Нью-Йорку 12 вересня. (ANDREW BURTON)


20. Художник Петро Павленський, прихильник групи «Pussy Riot» зашив рот на знак протесту проти вироку групі в Санкт-Петербурзі 23 липня. (MAXIM ZMEYEV)


21. Молодь б'є Святослава Шеремета, главу гей-форуму України, в Києві 20 травня. На Святослава напали після зустрічі з журналістами, де той розповідав, що гей-парад відмінили. (ANATOLII STEPANOV)


22. Єврейський хлопчик заважає палестинці фотографувати його на тлі поліцейських, що оточили будівлю, у Хевроні. (AMMAR АVAD)


23. Актор Том Круз з дочкою Сурі проходить повз групу репортерів, які виходять з готелю в Нью-Йорку 17 липня. (KEITH BEDFORD)


24. Баварські фермери перевозять корів на човні по мальовничому озеру Кенігсзе 3 жовтня. Перед настанням зими фермери повинні перевезти худобу з альпійських лугів у вузьку долину, до якої можна добратися тільки на човні. (MICHAEL DALDER)


25. Афганець лізе по стіні, скорочуючи шлях на гору в Кабулі, 11 травня. (DANISH SIDDIQUI)


26. Марьетта Перкінс молиться під час служби в пам'ять жертв стрілянини в кінотеатрі в Аврорі, штат Колорадо, 20 липня. (SHANNON STAPLETON)


27. Жінка біжить по дорозі під час повітряного обстрілу Рубкона 23 квітня. Суданські літаки провели атаку на Південний Судан, убивши три людини поблизу південного містечка Бенте. (GORAN TOMASEVIC)


28. Група виступає на дорозі серед рисових полів, щоб привітати фермерів поряд з містом Сінійджу в Північній Кореї і китайським кордоном 6 червня. (JACKY CHEN)


29. Делегати перед церемонією відкриття вісімнадцятого Національного з'їзду Комуністичної партії Китаю в Пекіні 8 листопада. (JASON LEE)


30. Габріель Дуглас із США виступає під час змагання з гімнастики на Олімпіаді в Лондоні 2 серпня. (DYLAN MARTINEZ)


31. Інвалідка кидає виклик штурмовикам в центрі Ла-Паса 23 лютого. Сотні фізично неповноцінних людей прийшли в Ла-Пас, подолавши 1600 км, вимагаючи, щоб уряд виділяв їм фінансову підтримку. (DAVID MERCADO)


32. Члени групи «Маршала Хуссейна Тантаві» їдуть на військовому автомобілі після похорону солдатів, загиблих під час атаки на контрольний пункт на кордоні з Ізраїлем. (AMR DALSH)


33. Жителі з газонокосарками на вулиці села Нанцзі, де проживає більше 3100 чоловік. У місті закони Мао Цзедуна про мораль і колективізм все ще відіграють важливу роль у житті міста. Окрім безкоштовного житла, медичної страховки, талонів на їжу та освіти робітники місцевих фабрик отримують близько 400 доларів на місяць. Тут Мао і раніше шанують. (JASON LEE)


34. Сайрус Факроддін і його коза Какао їдуть у таксі в Нью-Йорку 7 квітня. Какао - це трирічна альпійська карликова коза, яка живе зі своїм власником у Саміті, Нью-Джерсі. Вони частенько вибираються в Манхеттен погуляти. Сайрус ставиться до Какао, як до людини. «Їй не подобаються інші кози і ферми, їй подобаються люди і місто», - каже він. (ALLISON JOYCE)


35. Паркер Рус, хворий синдромом Мартіна - Белла, катається по підлозі, посварившись з сестрою в Кантоні, штат Іллінойс, 4 квітня. Синдром Мартіна-Белла - це найпоширеніша причина аутизму. І у брата, і в сестри є цей синдром, але у Паркера він розвинений набагато сильніше. (JIM YOUNG)


36. Жінка голосує на виборах президента США на виборчій дільниці, побудованій в іншому місці, після того, як ураган Сенді зруйнував попередню ділянку, в Нью-Йорку 6 листопада. (LUCAS JACKSON)


37. Чень Гуанчен, сліпий китайський дисидент і правозахисник, який нещодавно шукав притулку в США, дає інтерв'ю в Нью-Йорку 24 травня. (SHANNON STAPLETON)


38. Американські десантники чекають зльоту на борту вертольота в Афганістані 15 липня. (LUCAS JACKSON)


39. Офіцер поліції з петлею на шиї перед будівлею парламенту під час демонстрації в Афінах 6 вересня. Грецька поліція, берегова охорона та пожежники провели акції протесту в Афінах, висловлюючи своє невдоволення через зменшення бюджетів. (JOHN KOLESIDIS)


40. Хуань Суфань тільки що побачила, як зносять її будинок у центрі Гуанчьжоу 21 березня. Будівельники випадково знесли частину її будинку, який не був включений в проект зі знесення будинків на цій території. (CALVIN FENG)


41. Демонстранти рвуть американський прапор біля будівлі посольства США в Каїрі 11 вересня. ( MOHAMED ABD EL GHANY)


42. Поляк Лукаш Мамкзарц розігрівається перед стрибками в довжину на Параолімпійських іграх у Лондоні 3 вересня. (ANDREW WINNING)


43. Учасники фестивалю в східному Лондоні 24 червня. (OLIVIA HARRIS)


44. Працівники грецького парламенту замінюють розірваний прапор новим в Афінах 18 квітня. (YANNIS BEHRAKIS)


45. Боєць сирійської армії біжить в укриття під час заворушень у районі Алеппо 7 серпня. (GORAN TOMASEVIC)


46. Деонте Моблі дивиться в дзеркало після того, як його батько підстриг його в районі Голдсборо в Сенфорд, штат Флорида, 3 квітня. Сенфорд - це містечко у Флориді, де 28-річний Джордж Циммерман смертельно поранив 17-річного Трейвона Мартіна в ніч на 26 лютого, заявивши, що діяв з метою самозахисту. (LUCAS JACKSON)


47. Ворона на людському трупі в річці Ганг в східному індійському місті Патна в штаті Біхар 22 січня. (ADNAN ABIDI)


48. Конфетті закрили вид на сцену, де Барак Обама святкує своє переобрання в президенти в Чикаго 7 листопада. (PHILIP SCOTT-ANDREWS)


49. 43-річний Хуан Карлос Кастано включив телевізор в своїй порожній кімнаті в очікуванні рішення суду про його виселення в Мадриді 28 вересня. Іспанець, який прибув з рідної Колумбії в Іспанію в 2000 році, припинив виплачувати іпотеку в кінці 2009 року, коли став безробітним. (SUSANA VERA)


50. Вид на село Явалапіті перед початком ритуалу на честь найважливіших осіб для однойменного племені в штаті Мато Гроссо, 12 серпня. (UESLEI MARCELINO)


51. Боєць сирійської армії стріляє з снайперської гвинтівки з вікна будинку в Алеппо 14 серпня. (GORAN TOMASEVIC)


52. Адміністративна сегрегація в"язнів на груповій терапії у в'язниці Сан-Квентін в Каліфорнії 8 червня. Ця в'язниця - найстаріше виправну установу в штаті, і тут знаходяться єдині в штаті газові камери. (LUCY NICHOLSON)


53. Жінка штовхає свій Fiat 500 зі своїю собачкою всередині в одному з районів Риму 23 березня. (ALESSANDRO BIANCHI)


54. Жінка в традиційному корейському костюмі в басейні Університету Кім Ір-Сена в Пхеньяні 11 квітня. (BOBBY YIP)


55. Речі з затонулого круїзного корабля «Costa Concordia» викинуло на берег острова Джіліо 20 січня. ( PAUL HANNA)


56. Школярі перебираються через міст, щоб дістатися до школи в селі Сангхіанг Танджунг в Індонезії 19 січня. В результаті повені впали колони, що підтримували підвісний міст, побудований в 2011 році. (BEAWIHARTA)


57. Корінні жителі села неподалік Алтаміри, північна Бразилія, направляють свої луки і стріли на поліцейський вертоліт 15 червня. Цей регіон окупувало близько 300 активістів, корінних жителів, рибалок та жителів прибережних пунктів, які протестували проти будівництва ГЕС. (LUNAE PARRACHO)


58. Борець обтирає руки глиною, щоб вони не ковзали через піт під час традиційного матчу з боротьби в грязюці в Кольхапуре, приблизно за 400 км на південь від Мумбаї, Індія, 14 лютого. ( DANISH SIDDIQUI)


59. Діти із родини Амор Дівін (зліва направо: .. Донс, Ізабелі і Саміллі сидять на дивані в трущобах Сан-Паулу 23 березня. Усі троє хворіють рідкісним генетичним нервовим захворюванням, яке вражає координацію та інтелект. Система соціальної безпеки Бразилії виділила родині матеріальну допомогу тільки на одну дитину, інші живуть тільки на зарплату батька, який працює в кондитерській. (NACHO DOCE)


60. 17-річна повія Хаши обіймає свого «чоловіка» Бабу у невеликій кімнатці в борделі Тангаіла, Бангладеш, 4 березня. Багато молодих і недосвідчених повій мають «коханців» або «чоловіків», які зазвичай живуть за межами борделя, періодично отримуючи від своїх «дружин» гроші і секс в обмін на надання їм безпеки. Вона заробляє близько 10-12 доларів в день, обслуговуючи до 15-20 клієнтів. Хаши - одна із сотень юних повій, які живуть в бідності. Вона приймає Орадексон - стероїд, який використовують фермери для годівлі худоби. Хаши його приймає, аби виглядати повнішою і «більш здоровою» і мати більше клієнтів. (ANDREW BIRAJ)


61. Віруючі намагаються зробити людську піраміду, щоб розбити глиняний горщик під час індійського свята Джанмаштамі в Мумбаї 10 серпня. Джанмаштамі - день народження Крішни - відзначають по всій країні. ( DANISH SIDDIQUI)


62. Ямайський бігун Усейн Болт біжить до своєї перемоги в забігу на 200 метрів у фіналі Лондонських Олімпійських ігор 9 серпня. (STEFANO RELLANDINI)


63. Жителі Маніли пливуть в безпечне місце під час пожежі 11 травня. Тоді постраждало майже 1000 будинків, і 5000 сімей лишилися без притулку. (CHERYL RAVELO)


64. Фанати збірної Франції цілуються перед початком матчу їхньої збірної з командою України на Чемпіонаті Європи з футболу в Донецьку 15 червня. (MICHAEL BUHOLZER)


65. Жінка намагається поїсти, поки прихильники і журналісти оточили кандидата в президенти США Ріка Санторума в ресторані у Флоренції, штат Південна Кароліна, 15 січня. (ERIC THAYER)


66. Жінки в нейлонових масках на пляжі в Циньдао, Китай, 6 липня. Ці маски блокують сонячні промені, але цей товар не отримав масового визнання і продається тільки в місцевих магазинах. (ALY SONG)


67. Сирійці перестрибують через колючий дріт, тікаючи з міста Рас-аль-Айн на турецькому кордоні 9 листопада. (STRINGER)


68. Палестинці везуть по вулицях Гази труп людини, яку підозрювали у шпигунстві на користь Ізраїлю, 20 листопада. Палестинці вбили шістьох ймовірних шпигунів Ізраїлю. (Mohammed Salem)


69. Американський солдат Ніколас Дікхат направляє гвинтівку у дверний отвір, після того як їх почали обстрілювати таліби під час патрулювання району в провінції Кандагар 26 квітня. (BAZ RATNER)


70. Блискавка під час бурі в Потокарі напередодні масового поховання у Сребрениці 10 липня. Тіла 520 недавно упізнаних жертв різанини в Сребрениці поховали 11 липня, в річницю різанини, коли боснійські серби під командуванням Ратко Младіча вбили 8000 мусульманських чоловіків і хлопчиків. (DADO RUVIC)


71. Сонце відбивається від ключки Тайгера Вудса під час турніру з гольфу в Бетесде, штат Меріленд, 1 липня. (KEVIN LAMARQUE)


72. Корінний житель штату Ракхайн з саморобною зброєю йде від палаючого будинку під час конфлікту між буддистами і мусульманами в Сіттве 10 червня. На північний захід від М'янми вибухнув великий збройний конфлікт на релігійному грунті. (STAFF)


73. Місцеві жителі Магнітогорська на тлі металургійного заводу. (SERGEI KARPUKHIN)


74. Чоловіки намагаються вирівняти перевантажену вантажівку з соломою на дорозі в Даргай, приблизно в 165 км на північний захід від столиці Пакистану Ісламабада, 13 квітня. (MIAN KHURSHEED)


75. Все, що залишилося від атракціону через три дні після урагану Сенді в Сісайд-Хайтс, штат Нью-Джерсі, 1 листопада. (STEVE NESIUS)


76. Семирічна Вакана Кумагаі прийшла на місце, де колись стояв її будинок, змитий цунамі 11 березня, в префектурі Міягі в першу річницю катастрофи. (TORU HANAI)


77. Родич заспокоює Кхілната Пхуяла (праворуч), чоловіка померлої Тари Шарми Пхуял, в лікарні Катманду 21 серпня. 28-річна Тара померла після пологів. Рівень смертності при пологах в Непалі дорівнює 170 з 100 000. (NAVESH CHITRAKAR)


78. Дженніфер Нопфель у вечірній сукні чекає початку наступної гонки на треку в Агассізе, Британська Колумбія, 7 липня. Робота Дженніфер - вручати переможцям перегонів призи. (ANDY CLARK)


79. Колеги, пожежник та лікар намагаються розрізати сталеві прути, які пронизали тіло робітника. Знімок зроблений під час операції в лікарні Ганьчжоу 12 червня. Робочого прокололи сім сталевих прутів під час роботи на будівництві моста. (CHINA DAILY)


80. Фехтувальник Олександр Массіалас позує фотографу на прес-конференції, присвяченій Олімпійським іграм в Далласі, штат Техас, 13 травня. (LUCAS JACKSON)


81. Хлопчик з племені явалапіті висить над річкою Шингу в однойменному національному парку в штаті Мато Гроссо-9 травня. У серпні плем'я явалпіті проводить Куаруп - ритуал на честь важливої для них людини. У цьому році ритуал проходив для двох людей - індійського Явалапіті, якого вони вважають великим лідером, і Дарсі Рібейро, відомого письменника, антрополога і політика, який присвятив себе відносинам між корінними жителями і освітою в Бразилії. (UESLEI MARCELINO)


82. Олімпійські кільця на тлі повного місяця в Лондоні 3 серпня. (LUKE MACGREGOR)


83. Маноліс Оуранос, 30-річний кухар в таверні «Чорний кіт» у Псірі, Афіни, 23 травня. Маноліс навчався в Технологічному університеті Афін і отримав ступінь з цивільної інженерії. Він хотів знайти постійну роботу в громадському секторі, але вже півроку працює кухарем. (YANNIS BEHRAKIS)


84. Ізраїльські офіцери поліції застосовують перцевий газ на палестинців під час безладів у старому місті Єрусалиму 30 березня. (AMMAR AWAD)


85. Жінка плаче від радості, дізнавшись, що її сусідка, яка вважалася зниклою, жива і здорова, після урагану Сенді в Нью-ДОРП-Біч, Нью-Йорк, 1 листопада. (LUCAS JACKSON)


86. Будівлі нижнього Манхеттена, занурилися в темряву, після аварії на електростанції, викликаної ураганів Сенді, в Нью-Йорку, 30 жовтня. (EDUARDO MUNOZ)


87. Жінка з голодною дитиною в терапевтичному центрі Сани 28 травня. (MOHAMED AL-SAYAGHI)


88. Суданський мігрант спить під дитячою гіркою, на якій катається ізраїльська дівчинка в парку Тель-Авіва 16 червня. За останні роки близько 60 000 африканців перетнули кордон Ізраїлю через Єгипет в пошуках роботи. (BAZ RATNER)


89. Храм серед затопленої території після злив в Джамму 19 серпня. (MUKESH GUPTA)


90. Сирійський солдат кричить від болю після поранення в ногу шрапнеллю від снаряда сирійського танка в Алеппо 7 серпня. (GORAN TOMASEVIC)


91. Індіанець в метро їде на Народний саміт в Ріо-де-Жанейро 20 червня. (RICARDO MORAES)


92. Працівники офісів біля кімнати, де сидить кандидат в президенти США Мітт Ромні в Північному Кантоні, штат Огайо, 26 жовтня. (BRIAN SNYDER)


93. Самотній житель району Квінс в Нью-Йорку серед уламків після урагану Сенді рано вранці 6 листопада. (LUCAS JACKSON)


94. Американські солдати дізналися про поранення свого товариша під час патрулювання в південному Афганістані 12 червня. (SHAMIL ZHUMATOV)


95. Пораненого сирійця переправляють в човні до Туреччини по річці Оронтес в провінції Хатай 10 жовтня. Десятки сирійських громадян, багато з них - жінки з дітьми - перетнули вузьку річку Оронтес, щоб втекти до Туреччини. Жителі містечка Хакіпаса на турецькій стороні кордону допомагали їм у цьому. (OSMAN ORSAL)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лучшие кровожадные фото вооруженных конфликтов спонсируемых американской дерьмократией
Відповісти
не для людей зі слабкими нервами(((
Відповісти
Господи, яка біда в світі є... Фото з голодною дитиною, щеням і спаленою його мамою вражають.
Відповісти
Хворі люди таке фотографувати!!! це самі жахливі фото!!!
Відповісти
Я впевнений, що в світі є значно більше позитиву, ніж нам показують.
Відповісти
Та що? Вам дали інформацію з передових місць - чого ви тут розводите про позитив. Дякуйте та використовуйте зрозумом - аж нікаої вини авторів у тому що ви через ці фотки сприймаєте світ менш яскравим НЕМАЄ!
Відповісти