Свідомі громадяни єднаються заради майбутнього

Свідомі громадяни єднаються заради майбутнього
У Луцьку утворили громадський рух «Свідомі», який ставить за мету забезпечити добробут, безпеку та процвітання України.

Презентація руху відбулась у вівторок, 29 серпня.

Запуск громадянського руху «Свідомі» - це внесок бізнесмена, мецената, депутата Луцької міської ради Андрія Покровського у розвиток України, і міста Луцька зокрема. Як бізнесмен, він досяг багато, але прагне, щоб успішними та щасливими у своїй державі відчували себе більшість українців. Самодостатній рух «Свідомі» це те, що Андрій Покровський хотів би залишити майбутнім поколінням так само, як «Сіті Парк» та інші проекти.

«Ми запускаємо громадянський рух «Свідомі». Цей рух особисто для мене є моєю зоною соціальної відповідальності перед суспільством. Я, як бізнесмен, досягнув багато. Але я вважаю, що не можу стояти осторонь соціальних проблем, які є в нашому суспільстві. На жаль, їх є багато. Хочу зайнятися громадською діяльністю, та висловлювати свою громадянську позицію, рухатись на розбудову нашої держави», - зазначив Андрій Покровський.

Зліва направо: Тарас Шкітер, Андрій Покровський, Павло Павлюк
Зліва направо: Тарас Шкітер, Андрій Покровський, Павло Павлюк



«Багато українців шукають щастя закордоном, в інших країнах. Ця проблема спонукає замислитись нам, як жити далі? В Україні, в кожному місті і громаді, не більше 10-15 % громадян здатні брати на себе відповідальність за долю громади, міста, країни. Завдання «Свідомих» - об’єднати таких людей, щоб вони спрямували свою енергію на позитив і розвиток. Для нас, «Свідомих», першочерговим є покращення рівня життя в Україні», - додав він.





«Одна із причин, яка спонукала мене заснувати цей рух - в нашому суспільстві є дуже багато соціальної несправедливості. Дуже багато речей, які втомлюють наших співгромадян. Для нас першочерговим є такі питання, як покращення рівня життя в Україні. Ми маємо приклад цивілізованих країн. Ми обираємо для себе поступовий рух на цивілізацію, прикладом якої є наші сусіди із Заходу. Це Німеччина, Австрія, Франція. Ми повинні змінити свідомість нашого суспільства. Ми повинні закладати це у свідомість наших громадян. Адже, якщо ми не змінимось зсередини, ми не зможемо побудувати зовнішні зміни. Лише ми несемо відповідальність за нашу країну та за нашу націю», - сказав Андрій Покровський.

Досвід перетворення занедбаної території вздовж Сапалаївки у цивілізований простір («Сіті Парк») для розвитку та дозвілля дає можливість Андрію Покровському бути впевненим, що все у новоствореного руху вдасться.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СІТІ ПАРК

«Я знав, що буде складно. Чим вагоміша мета, тим важче її досягти. В 2011-му році, коли я почав працювати над «Сіті Парком», для мене так само було нелегко. Картинка перед очима стояла, однак висловити я її не міг. Я вірив, що прийде той час, що все буде на стадії завершення. Що знайдуться однодумці, які допоможуть мені це реалізувати. Наслідки ви бачите на сьогоднішній день. Це надихає мене рухатись далі та не зупинятись», - зазначив депутат.

«Ми маємо розуміти, що будь-які зміни, які відбуваються в нашій державі за останніх 20 років не завжди були позитивними. Ми маємо усвідомлювати, що будь-які зміни несуть за собою як позитивні, так і негативні наслідки», - додав він.

В основу об’єднання «Свідомі» закладаються наступні принципи, які закріплені в декларації руху:
− відповідальність – ми самі відповідальні за наше майбутнє, а тому не можемо бути осторонь суспільних процесів у громадах та державі;
− активність та дієвість – лише активна позиція кожного та цілеспрямована дія дає результат;
− орієнтація на успіх – ніхто не побудує успішну країну, якщо не буде прагнути цього;
− самодостатність – основою для розвитку держави є самодостатній, забезпечений українець, який вимагає справедливих законів та гідного відношення до себе від держави;
− економічний добробут та патріотизм – ми створюємо бізнес та сплачуємо податки в Україні; навчаємось тут, інвестуємо чи приваблюємо інвестиції сюди, заробляємо та витрачаємо гроші у своїй країні,
− толерантність – ми відкидаємо речі, які роз’єднують громадян (належність до різних релігійних конфесій, політичних чи громадських об’єднань, мовних груп) та з повагою ставимось до поглядів та ідей інших активних і відповідальних громадян та об’єднань.

Основні завдання, які ставлять перед собою активісти руху «Свідомі»:
− Забезпечення привабливого інвестиційного клімату;
− Розбудову інфраструктури;
− Гарантування безпеки громадян;
− Розвиток сучасної та конкурентної системи освіти;
− Впровадження ефективної системи охорони здоров’я;
− Підвищення рівня громадянської культури та свідомості громадян.

Тарас Шкітер
Тарас Шкітер


Журналіст, продюсер ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» Тарас Шкітер зазначив, що «Свідомі» мають багато проектів.

«Що стосується проектів «Свідомих», то ми плануємо створити антикорупційний блок. Це ряд заходів, які будуть спрямовані на виявлення корупції, висвітленні та їх протидії. Також будуть екологічні проекти, які дуже важливі для нашого міста. Це соціальні проекти, в які входитиме соціальна реклама. Ми хочемо викликати емоцію та свідоме відношення до проблем. Ми розпочнемо ці проекти з часом, адже ми розуміємо, що реалізувати все і відразу важко. Наразі є три проекти: соціальна програма «Ми свідомі», проект «Округи без депутатів» та «Школа свідомого громадянина». «Школа свідомого громадянина» - це проект, який покликаний підвищити свідоме відношення лучан до всіх процесів, які нас оточують. Це буде курс лекцій з відомими лекторами».

«Лише свідомі громадяни здатні побудувати успішну країну. Приєднуйтесь до «Свідомих», - кажуть активісти.

Павло Павлюк
Павло Павлюк


Куратор соціальної програми МИ СВІДОМІ, юрист Павло Павлюк розповів про заходи, які реалізовувалися в межах програми пропаганди здорового способу життя.

Так, у Луцьку провели антинаркотичні ток-шоу у всіх школах та про плани програми.

«Тепер ми говоритимемо не лише про заборонені речовини та їхні руйнівні наслідки, а й про шкідливий вплив таких легальних наркотиків, як алкоголь та цигарки. Ми будемо проводити антрекламу всім шкідливим звичкам та привчатимемо молоде покоління до здоров'я та свідомості», – мовив він.

Водночас Павло Павлюк зауважив, що чудово альтернативою алкоголю та цигарками є спорт і саме на локаціях комплексу «Сіті Парк» лучани можуть безкоштовно грати в улюблені ігри та організували безплатні секції для дітей.

Адреса сайту руху: www.свідомі.укр





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Свідомі громадяни єднаються заради майбутнього
29 серпень, 2017, 20:08