«Небо бачить, що їх пам'ятають». У Луцьку вшанували загиблих в Іловайському котлі

«Небо бачить, що їх пам'ятають». У Луцьку вшанували загиблих в Іловайському котлі
У Луцьку вшанували бійців, які загинули під час Іловайської трагедії. Декілька десятків лучан прийшли до стенду «Загинули за єдність України», аби віддати шану полеглим героям.

Вшанували пам’ять загиблих у вівторок, 29 серпня. До стенду прийшли військовослужбовці, волонтери, капелани, активісти, а також небайдужі жителі міста. Із запалених лампадок виклали слово «Іловайськ». Також люди приносили квіти та вінки.

Капелан Михайло Бучак помолився за упокій душ загиблих. Також він звернувся до присутніх і зазначив, що багато віків Україна тримається на таких героях.

«Усі віхи історії Україна зберігалася завдяки таким простим хлопцям, героям, яких можливо до цього ніхто і не знав. Не знав, чим палає їхнє серце, та на що вони здатні у хвилини, коли потрібно не думати про себе. Сьогодні ми згадуємо тих, хто проявив найкращі риси українства. Тих, у кого тече і текла козацька кров. Кров Січових стрільців та вояків УПА. У тих, в кого в серці жила Україна. Ми сьогодні можемо говорити багато, але один Бог знає, що вони відчували у той час, коли ворожі кулі забирали їхнє життя. Кого вони згадували в останню хвилину? Про кого думали у той час, коли душі їхні залишали їхні тіла?», - зазначив капелан.





«Сьогодні ми робимо лише те, що можемо - віддаємо їм пам’ять та шану. Схиляємо перед ними коліна, запалюємо вогні любові, щоб небо бачило, що їх пам’ятають. Щоб небо чуло, що за них моляться», - додав він.

Опісля усі присутні разом прочитали молитву Отче наш та виконали Гімн України.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Небо бачить, що їх пам'ятають». У Луцьку вшанували загиблих в Іловайському котлі
29 серпень, 2017, 23:04