Звіти нам не потрібні, - Гунчик про освіту

Звіти нам не потрібні, -  Гунчик  про освіту
На Волині у залі Голобської ОТГ, 29 серпня, відбулась конференція педагогічних працівників.

Учасниками заходу були не лише освітяни, але й голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад, а також керівництво області, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Щойно розпочалося обговорення актуальних для освіти питань, а їх зібралося чимало, як голова облдержадміністрації висловився доволі категорично. Мовляв, не хоче слухати звітів, традиційних для такого формату зібрання, натомість прибув обговорити проблеми, що є в галузі та спільно напрацювати алгоритм їх вирішення.

"Коли відбуваються такі заходи, то чуємо звіти з трибуни, а в залі мовчать. А приїдеш у район – за поли ловлять: поможіть! Зараз є нагода: вставайте директори шкіл, начальники відділів освіти і говоріть. Для того і зібралися" - висловився Володимир Гунчик.

Відтак, у подальшому розмова склалася у форматі дискусії та обговорення проблем. Так, зовсім невтішні волинські показники в довкіллі, де тенденція черги у дитячі садки продовжує триматися. І за кількістю дітей у черзі Волинь поступається лише Івано-Франківщині та Києву. Хоча у розрізі останніх років картина помітно змінюється, але проблема існує. Так, у 2014-му на черзі було 5 тис. дітей, а у 2017-му – 2 тис. 800.

А позаяк найгірша ситуація у обласному центрі, то слово мала керівник міського управління освіти Зеновія Лещук. Говорила, що зроблено. Наголосила й на причинах появи черг: закриття у попередні роки садочків, наявність у закладах півтисячі дітей – мешканців прилеглих сіл тощо.

Говорячи про середню освіту, переважно акцентували на створенні опорних шкіл. Зрозуміло, що не оминули й теми новацій. Тим паче, що проект закону про освіту, ймовірно, приймуть уже наступного року.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.