Облога Луцької міськради людьми з Центрального ринку

Облога Луцької міськради людьми з Центрального ринку
Працівники Центрального (Старого) ринку взяли в облогу Луцьку міськраду.

30 серпня вони заблокували вхід в сесійну залу та не випускають звідти нікого: ні депутатів, ні працівників ради, ні журналістів.

Нагадаємо, раніше депутати ухвалили рішення щодо двох ділянок, на яких стоїть ринок. Щодо однієї продовжили договір оренди рік, щодо другої - не продовжили.

Це обурило людей з ринку, які пікетували муніципалітет. Вони зайшли в сесійну залу та перекрили дорогу біля мерії. Після цього секретар ради Григорій Пустовіт оголосив перерву.

Він повернувся за 20 хвилин та зачитав змінене рішення міськради щодо однієї з ділянок, з якого виключили пункт про знесення металевих конструкцій. Також він закликав підприємців збирати ініціативну групу, яка проводитиме консультації з працівниками муніципалітету щодо подальшої долі їхніх робочих місць.

Про те це не задовольнило людей і вони почали вигукувати "Ганьба!" та заблокували вхід у сесійну залу. Вони вимагають переглянути рішення щодо ділянок.

Станом на 12.40 вхід в сесійну залу перекритий підприємцями. На вулиці сотні їхніх колег блокують вулицю Богдана Хмельницького та скандують "Ганьба!".

У залу повернувся заступник мера Костянтин Петрочук. Люди перепинили його зі словами "Хочемо вам в очі глянути". "Треба було прийти до нас перед прийняттям рішення", - лютують підприємці.

Депутати від "Народного контролю" Павло Данильчук та Олександр Лазука намагалися переконати людей, що такі дії неконструктивні та закликали розблокувати сесійну залу. Однак в їх бік почали вигукувати критичні фрази і діалогу не вийшло.



Одна з підприємців оголосила, що наразі в залі залишилося замало депутатів, тож закликала колег спускатися до входу в мерію, де мітинг продовжиться.

Частина людей покинула залу, але кілька десятків і досі залишаються всередині, взявши в облогу депутатів, що лишилися.



В холі сесійної зали заблокували Петрочука. Дискусія пішла на спад, проте підприємці наполягають - з ними треба було зустрічатися раніше, аби не провокувати подібної ситуації.



Дискусія пішла на спад, проте підприємці наполягають - з ними треба було зустрічатися раніше, аби не провокувати подібної ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто він?
Відповісти
Шановні колеги підприємці блокування міської ради це малоефективний спосіб підприємці-депутати сьогодні роблять спробу рейдерськи віджати ринок. У кожного з цих дупутатів свої інтереси хтось планує там будівництво, хтось хоче щоб на їх торгівельні площі які пустують прийшли підприємці, хтось бореться за потенційних клієнтів з старого ринку хтось голосує просто за якусь вигоду….
ДОСИТЬ!!!! В ПЕЧІНКАХ ЦІ ПОСТІЙНІ ТОРГИ ЗА МІСЦЕ РОБОТИ!!!
ПОТРІБНО БЛОКУВАТИ І ЇХ БІЗНЕС БУРАТІНА, ФАРМАЦЕВТІВ, БУДІВНИЦТВА ЗАКЛАДИ ТОРГІВЛІ ХАЙ НА ВЛАСНІЙ ШКУРІ ПОБАЧАТЬ ЯК НАМ ЗАРАЗ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ КУСКА ХЛІБА!!!!!
Відповісти
Таки громадське формування троха зашугали що вони не вивели своїх тітушок розганяти людей!
Відповісти
"не пан" Була уже Егоїст збудував. тепер ще і площу ринкову хоче
Відповісти
Базарники задовбали
Відповісти