Відкрилась виставка волинянина, який розписує стіни церков. ФОТО

Відкрилась виставка волинянина, який розписує стіни церков. ФОТО
У Нововолинському історичному музеї відкрилася персональна виставка полотен професійного художника Віталія Манойла із селища Жовтневого.

На виставці представлені 24 картини, які могли б лягти в основу народознавчих стрічок, бо вони яскраві, виразні, сюжетні, – говорили поціновувачі таланту молодого художник, повідомляє ВОДТРК.

На його полотнах цього разу – люди: і дорослі, і малі. Молодому художнику вдалося за посередництвом пензля, фарб і уяви передати їхній характер і стан душі.

Коли сім’я переїхала у селище Жовтневе, батьки віддали хлопця на науку у міський палац піонерів. Посприяла розвиткові таланту і вища освіта у Волинському університеті імені Лесі Українки. Одружився Віталій з майстринею-вишивальницею, яка не ревнує чоловіка до мистецтва.

Останніми роками майстернею художника є стіни православних церков. Під його своєрідною сакраментальною виставкою моляться прихожани і паломники Свято-Успенського собору Низкиничівського чоловічого монастиря. Зараз Віталій Манойло розписує стіни православної Хресто-Воздвиженської церкви у Нововолинську. Також паралельно його вправна рука вимальовує лики святих у Казанському храмі районного центру Іваничі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мистецтво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну... просто незнаю...... про смаки, як відомо, не сперечаються. Як на мене, все досить сумнівного (простіше - низького) рівня
Відповісти
Останні новини
Відкрилась виставка волинянина, який розписує стіни церков. ФОТО
12 грудень, 2012, 08:54
Кращі фото 2012 року
12 грудень, 2012, 08:18