«Ні грошей, ні школи, ні дороги»: розповіли, чому 27 школа не готова до здачі

«Ні грошей, ні школи, ні дороги»: розповіли, чому 27 школа не готова до здачі
Днями у школах Луцька задзвенить перший дзвінок, і діти радісно займатимуть нові місця за партами. Однак це свято омине 27-му школу в 55-му мікрорайоні міста – нову школу, яку вперше за 26 років незалежності зводять у Луцьку.

Виявилося, що місцевій владі мало 5 років на будівництво і відкриття такого об’єкту, адже проект започаткували ще у 2012 році. Нині школа вже збудована і майже готова до відкриття, - пише ВАР.

Забудовник розповідає, з яким азартом він брався за цей об’єкт. Мовляв, за стільки років роботи мав не одне держзамовлення – будував і школи, і садочки. Школа-НВК №27 у Луцьку, з його слів, виявилася одним з найцікавіших і, водночас, найпроблемніших замовлень. Справа в тім, що підприємство вже кілька місяців поспіль змушено перекривати фінансування будівельних робіт власними обіговими коштами. Причина – затримка перерахування грошей з бюджету, а це на сьогодні щонайменше 15 мільйонів гривень, які були виділені Кабінетом міністрів, та чомусь зависли на рахунках замовників.

«Я скажу, як забудовник, бо я не політик: ми сьогодні вложуємо свої обігові кошти – закупили останні дороговартісні труби на тепломережу і хочемо запустити тепло. Ви самі бачили, що школа готова до здачі. На сьогодні з бюджету нам не виплачено порядку 15 мільйонів. Роботи виконані і підписані (акти виконаних робіт, – прим. авт.), але не оплачені. Думка всіх будівельників, що до нового року необхідно її здати. Як я і обіцяв… Тому в цьому році я таки буду просити і місцеву владу, і ОДА, все-таки подивитися на виконані роботи у цій школі та прийняти правильне рішення. Насправді ж грошей вистачає, тільки влада повинна виконати свої обіцянки», – наголошує Леонід Стефанович.

Якщо не враховувати обладнання та меблі, до закупівлі якого забудовник не має відношення, то грошей у бюджеті фактично вистачає.

Зі слів Леоніда Стефановича, усе залежить від того, чи поверне міська влада обіцяні 10 мільйонів, які наприкінці весни перенаправили з будівництва школи на ремонт дороги. Також будівельна компанія розраховує на 10 мільйонів гривень, які у вигляді субвенції державного бюджету на соціально-економічний розвиток були виділені Кабміном виключно на завершення будівництва школи № 27 у Луцьку.

Їх виділення активно лобіював місцевий депутат Верховної Ради Ігор Лапін, проте кошти вже кілька місяців «зависли у повітрі» на рівні обласного бюджету. Загалом цьогоріч нардепу вдалося «завести» на свій округ із державного бюджету 16 250 000 гривень – і виключно на добудову школи у 55-му мікрорайоні міста.

Зокрема – травнева субвенція в розмірі 5 мільйонів, 10 мільйонів субвенції та ще 1,25 мільйона з державного бюджету у липні. Та останні кошти ось вже другий місяць не поступають виконавцю. Тим часом, поки всіма силами в державному бюджеті знаходять необхідні для Луцька гроші, місцева влада з кінця весни забрала 10 мільйонів з бюджету будівництва школи і перенаправила їх на ремонт доріг.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ні грошей, ні школи, ні дороги»: розповіли, чому 27 школа не готова до здачі
30 серпень, 2017, 15:39
Фото запуску ракети КНДР
30 серпень, 2017, 15:29