У США випробували нову космічну вантажівку

У США випробували нову космічну вантажівку
Американська компанія Sierra Nevada провела льотні випробування космічного вантажного корабля Dream Chaser.

Цей невеликий космічний корабель планують надалі використовувати для доставки вантажів до МКС, - пише Новое Время з посиланням на Spaceflight Now.

Автоматизований космічний апарат був піднятий у повітря за допомогою вантажного вертольота. Після цього на Dream Chaser перевірили системи телеметрії і управління, і апарат приземлився на злітно-посадкову смугу в автоматичному режимі.

Випробування проходили на авіабазі Військово-повітряних сил США Едвардс у Каліфорнії. Цікаво, що компанія Sierra Nevada вела онлайн-трансляцію старту космічної вантажівки, але вона припинилася невдовзі після зльоту вертольота. Таким чином, спостерігати за посадкою Dream Chaser могли тільки фахівці компанії. За їх словами, випробування пройшли успішно.

"На борту Dream Chaser у нас є вся орбітальна авіоніка. Бортове радіоелектронне обладнання ідентичне тому, яке буде у нас на орбітальному транспортному засобі. Ось чому цей тест був настільки важливий для нас", - сказав Стів Ліндсі, старший директор компанії Sierra Nevada.

Інженери відзначили, що задоволені результатами випробувань. У компанії Sierra Nevada повідомили, що тести корабля Dream Chaser намічені на жовтень 2017 року, повноцінна експлуатація космічної вантажівки повинна початися вже в 2020 році. Запуск корабля планують здійснювати на носіях Atlas 5 або Ariane 5.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А НА ЧОМУ ЇЗДИТИ? ЩО ЗА ПЕТИЦІЯ ДИБІЛЬНА?
Відповісти
Можна подумати тільки на 47-му маршруті таке робиться...
Відповісти
То хай той Новосад придбає собі буса, чи автобуса, і сам возить людей до Луцька з Боголюб, і наоборот
Відповісти
Між скасуванням маршруту та передачою ліцензії більш добросовісному перевізнику, існує велика різниця. Хоча проблема дуже велика і не тільки з маршрутом №47. 26 серпня чекала на зупинці автобус№31 1 год.40хв - і це міська маршрутка.Біда в тому, що логістику в місті, абсолютно не контролює, а значить лобіює приватні інтереси окремих перевізників, відповідальний департамент міськвиконкому.
Відповісти
Перед тим як скасовувати маршрут №47, запропонуйте маршрут який буде курсувати вулицею Чернишевського...
Відповісти
На Чернишевського важко і довго добиратись тому що ходить лише 47 маршрутка.
Відповісти
а вони всі такі зараз...
Відповісти
"Геніальна петиція". Нехай шановний мешканець Сергій Новросад, сам возить людей на вул. Чернишевського. З такими притензіями, можна всі маршрутки Луцька ліквідувати)))))
Відповісти