Аварія на Волині за участю маршрутки: винуватиця уникла покарання

Аварія на Волині за участю маршрутки: винуватиця уникла покарання
Водій авто Dacia Logan, яке протаранило маршрутку сполученням «Ковель – Володимир-Волинський – Жовква» у селі Городелець Турійського району, уникла покарання.

Справу закрили у зв'язку із закінченням строків давності, ‒ пише Район.Ковель.

Нагадаємо, аварія трапилася 12 квітня цього року. 39-річна ковельчанка, керуючи легковиком Dacia Logan, не вибрала безпечної швидкості та не врахувала дорожню обстановку під час обгону транспортного засобу, завершуючи маневр повороту праворуч. Жінка виїхала на зустрічну частину та врізалась в пасажирський автобус «Еталон» ковельського «АТП 10706», який рухався в зустрічному напрямку.

Внаслідок зіткнення 8 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження, двоє із них та 62-річний водій автобуса, були госпіталізовані.

За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Однак кримінальну справу невдовзі закрили.

Посадовою особою Ковельського відділу поліції 21 липня було складено протокол щодо Тетяни Поліщук за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), що тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Розгляд цієї адміністративної справи у суді було призначено на 22 серпня. Однак, в судове засідання жінка не з’явилася, хоча належним чином була повідомлена про дату, час та місце розгляду справи.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Микола Миронюк констатував, що волинянці відомо про наявність в провадженні суду справи про адміністративне правопорушення щодо неї, однак вона не хоче одержувати адресовану їй поштову кореспонденцію, тобто, уникає отримання судових повісток, перебігом справи не цікавиться та не вживає заходів, щоб дізнатись про стан відомого їй судового провадження. Неявка до суду не стала на перешкоді розгляду справи по суті.

Поліцією долучено постанову про закриття 30 червня кримінального провадження №12017030200000100 щодо винуватиці ДТП за відсутністю складу кримінального правопорушення, протокол огляду та схему місця події, акт обстеження ділянки вулично-шляхової мережі, протокол свідка та інші матеріали справи.

Дослідивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що провадження у справі слід закрити в зв’язку з пропуском строку притягнення жінки до адміністративної відповідальності, який закінчився 13 липня, а справа до судді надійшла, згідно з протоколом розподілу судових справ, 1 серпня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.