Волинська фірма через суд шукає право на легальний видобуток бурштину

Волинська фірма через суд шукає право на легальний видобуток бурштину
У Вищому адмінсуді відкрили касаційне провадження за скаргою ТзОВ «Перша Волинська старательська артіль» на постанову Волинського окружного адмінсуду та ухвалу Львівського апеляційного суду у справі, що стосується оскарження дій Державної служби геології і надр щодо ненадання спецдозволу на вивчення з дослідно-промисловою розробкою родовищ бурштину.

В цих постанові та ухвалі йдеться про відмову в задоволенні позову до Державної служби геології і надр про надання ТзОВ «Перша Волинська старательська артіль» спецдозволів без аукціону, - пише Четверта Влада.

9 березня 2016 року Державна служба геології і надр отримала заяву та пакет документів від ТзОВ «Перша Волинська старательська артіль» на отримання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону з метою геологічного вивчення, а також дослідно-промислової розробки бурштину на території Волині.

Для вивчення фірма просила ділянку «Галузія», що знаходиться в Маневицькому районі Волинської області, на південний схід від с. Галузія, площею 40,49 кв. км.

Однак Державна служба геології і надр не погодила їм надання спецдозволів, мотивуючи це тим, що фірма хотіла отримати їх без аукціону.

У відповідь фірма звернулася із позовом до суду, вимагаючи зобов’язати Державну службу геології і надр надати їм спецдозволи на бурштин.

У Волинському окружному адмінсуді та в Апеляційному суді Львова відмовили в задоволенні позову.

Натомість Вищий адмінсуд 7 квітня 2017 року прийняв ухвалу про відкриття касаційного провадження. Та коли відбудеться розгляд справи, невідомо.

Як розповів керівник ТзОВ «Перша Волинська старательська артіль» Андрій Дубровський, про дату розгляду справи він не знає.

"Так, ми готові йти до перемоги. І зараз є відкрите касаційне провадження. Коли буде розгляд справи, я не знаю. Зараз всі у відпустках. І можливо це буде пізніше. Ми зібрали весь пакет документів і мали право отримувати спецдозвіл без аукціону. Таким правом вже скористалось КП «Волиньприродресурс». То чому ми не можемо? Тим більше, в Держгеонадрах змінилося керівництво і ми знову будемо намагатися отримати спецдозволи на бурштин", – резюмує Андрій Дубровський.

До слова, КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради отримало спецдозволи без аукціону, однак потім Генпрокуратура відкрила провадження, аби перевірити їх законність.Комунальне підприємство звинувачують в тому, що вони дали взятку посадовцям Державної служби геології і надр за спецдозволи.

Нагадаємо, Андрій Дубровський є засновником кількох фірм, які хочуть легально видобувати бурштин на Волині. Він зайнявся питанням легалізації сонячного каміння в 2015 році. Тоді голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що всі громади будуть залучені до законного видобутку сонячного каміння. Дубровський пропонував людям створювати артілі і об’єднуватися в громади. Інвестори цих фірм з Києва. Один із них Юрій Колесніченко – екс-помічник нардепа від БПП Ігоря Гриніва в 2007-2012 роках, коли той був нардепом від «Батьківщини».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бурштин це корова Палиці і він її доїть....
Відповісти
не взятку, а ХАБАР
Відповісти
Останні новини
Волинська фірма через суд шукає право на легальний видобуток бурштину
31 серпень, 2017, 12:53