Громадському радіо не дали FM-частоту в Луцьку

Громадському радіо не дали FM-частоту в Луцьку
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проголосувала у питанні щодо конкурсу з приводу FM-частоти у Луцьку. Відповідно до рішення, частоту отримала популярна музична радіостанція.

Про це пише Громадське радіо.

Сьогодні відбулося засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, розглядалося питання про визначення переможця конкурсу на видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 106,2 FM у Луцьку, потужністю 0,2 кВт.

Рішенням більшості членів Національної ради частоту було надано музичній комерційній станції. Громадське радіо, як громадський мовник, конкурс програв.

Після оголошення рішення Нацради присутній в залі головний редактор Громадського радіо Кирило Лукеренко назвав це рішення невірним і недалекоглядним, таким, що не дозволяє розвиватися громадському мовнику.

Нагадаємо, що раніше Громадського радіо повідомляло, що у Луцьку мовлення підтримують місцева громада і влада. Команада отримала листа від Волинської облдержадміністрації на свою підтримку.

Крім того, Громадське радіо неодноразово зверталося до Нацради з проханням прорахунку нових частот. Серед міст, у яких Громадське радіо має намір мовити у FM-діапазоні – найбільші українські міста: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Львів. Наразі Громадське радіо має 17 частот у шести областях. Мовлення ведеться на 14 передавачах. Іще три передавачі радіо розраховує запровадити в цьому році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто хабаря більше дасть того й частоти, все як завжди
Відповісти
Останні новини
Громадському радіо не дали FM-частоту в Луцьку
31 серпень, 2017, 15:12